Fehérbab kakukkfüves paradicsomszószban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
236
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
200g fehérbab666 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
4 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
941
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
193
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 450.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1732 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
236
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.5 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1802.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 595 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 421 mg
-
Foszfor 663 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 262.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 805 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 832 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6928 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
941
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1420 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A babot leszűrjük. A hagymát meghántjuk, majd apró kockákra vágjuk. A kakukkfű leveleit letépkedjük.
- A hagymát 1 ek olajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig dinszteljük, majd felöntjük a darabos paradicsommal és kb. 3 ek vízzel.
- Sóval, borssal, csipet cukorral ízesítjük, felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a leszűrt babot és a kakukkfüvet, további 2 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük. Hűlni hagyjuk. A maradék olajjal meglocsolva tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10108
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom tapas. A szószt ízesíthetjük 1-2 gerezd áttört fokhagymával és egy kis erős paprikával is.