r
Nosalty Logó

Fehér Stollwerck szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
aGinger
Fehér Stollwerck szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 980 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5870 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 980 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    269.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2564.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    774.5 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2534 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 5870 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt is csak elkeverjük, nem kell felfuttatni.
  2. A tésztát három részre osztjuk, és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten (170 fok) tepsiben kisütjük. Sütés előtt célszerű megszurkálni, hogy ne legyen hólyagos.
  3. A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük fél liter tejjel. Addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad benne. Ezek után hozzáadjuk a darabokra vágott margarint, a vaníliás cukort és a porcukrot. Tovább főzzük, amíg a margarin el nem olvad.
  4. Az 5 evőkanál lisztet a maradék 3 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a karamelles-margarinos krémhez adjuk. Tovább főzzük állandó kevergetve addig, amíg be nem sűrűsödik.
  5. A krémet gyakran meg-megkeverve langyosra hűtjük, majd megtöltjük vele a lapokat.3-4 óra múlva, amikor a krémtől megpuhul a tészta, szépen szeletelhető lesz, ekkor vágjuk le a széleket, és szeleteljük kis téglalapokra.
  6. Tetejét alaposan szórjuk meg porcukorral, hogy szép fehér legyen (mázzal is bevonható, főleg, ha valaki a saját részéről folyton lekaparja a porcukrot, mint én:) ).
  7. 2-3 nap elteltével nagyon omlós, puha sütemény lesz, de általában nem tart ki addig.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40×30×5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 25356
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
aGinger 2 recept

A család kedvenc krémes sütije, szinte sosem éri meg a másnapot.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...