r
Nosalty Logó

Fehér Stollwerck szelet

aGinger
Fehér Stollwerck szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

980
Kalória
13.1g
Fehérje
129.1g
Szénhidrát
44.8g
Zsír
24g
Víz
30g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
74.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 980 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5870 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 980 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    269.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2564.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    774.5 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    144.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2534 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 5870 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    6.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt is csak elkeverjük, nem kell felfuttatni.
  2. A tésztát három részre osztjuk, és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten (170 fok) tepsiben kisütjük. Sütés előtt célszerű megszurkálni, hogy ne legyen hólyagos.
  3. A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük fél liter tejjel. Addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad benne. Ezek után hozzáadjuk a darabokra vágott margarint, a vaníliás cukort és a porcukrot. Tovább főzzük, amíg a margarin el nem olvad.
  4. Az 5 evőkanál lisztet a maradék 3 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a karamelles-margarinos krémhez adjuk. Tovább főzzük állandó kevergetve addig, amíg be nem sűrűsödik.
  5. A krémet gyakran meg-megkeverve langyosra hűtjük, majd megtöltjük vele a lapokat.3-4 óra múlva, amikor a krémtől megpuhul a tészta, szépen szeletelhető lesz, ekkor vágjuk le a széleket, és szeleteljük kis téglalapokra.
  6. Tetejét alaposan szórjuk meg porcukorral, hogy szép fehér legyen (mázzal is bevonható, főleg, ha valaki a saját részéről folyton lekaparja a porcukrot, mint én:) ).
  7. 2-3 nap elteltével nagyon omlós, puha sütemény lesz, de általában nem tart ki addig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40×30×5

A család kedvenc krémes sütije, szinte sosem éri meg a másnapot.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...