Fehér csokis vörösbársony-tekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
Vörös bársony piskótalap
-
30g finomliszt109 kcal
-
9 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
13g nádcukor48 kcal
-
66 kcal
-
8g író3 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Fehér csokis mascarponekrém
-
31g mascarpone126 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
13g fehér csokoládé67 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
Összesen
838
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
Vörös bársony piskótalap
-
240g finomliszt874 kcal
-
68 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g nádcukor380 kcal
-
60g napraforgó olaj530 kcal
-
60g író24 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
440g tojás554 kcal
Fehér csokis mascarponekrém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
6700
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
Vörös bársony piskótalap
-
12.5g finomliszt46 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10.4g cukor40 kcal
-
5.2g nádcukor20 kcal
-
3.1g napraforgó olaj28 kcal
-
3.1g író1 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
10.4g porcukor40 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
22.9g tojás29 kcal
Fehér csokis mascarponekrém
-
13g mascarpone53 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
-
4.2g porcukor16 kcal
-
5.2g fehér csokoládé28 kcal
-
2.6g habtejszín8 kcal
Összesen
350
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 41.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 446 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.6 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
838
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 106.7 g
Zsír
-
Összesen 335.1 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1734 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3568.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 706 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 282 mg
-
Foszfor 1534 mg
-
Nátrium 801 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 844.9 g
-
Cukor 642 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 429.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1460 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 330 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 1236 mg
-
Retinol - A vitamin: 1444 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2002 micro
Összesen
6700
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
350
kcal
Hozzávalók
Vörös bársony piskótalap
-
240 g finomliszt
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
2 teáskanál sütőpor
-
200 g cukor
-
100 g nádcukor
-
60 ml napraforgó olaj
-
60 ml író
-
2 teáskanál ecet
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
8 db tojás
Fehér csokis mascarponekrém
-
250 g mascarpone
-
100 g vaj
-
80 g porcukor
-
100 g fehér csokoládé
-
50 ml habtejszín
Elkészítés
Vörös bársony piskótalap
- Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra. Egy sztenderd gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, kicsit olajozzunk alá, hogy a papír odatapadjon.
- Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, majd tegyük félre.
- Egy keverőüstben a tojásokat a kristálycukorral és a barna cukorral (adagolva) verjük nem túl kemény habbá. Majd csurgassuk hozzá az olajat, az írót, az ecetet, az ételfestéket és a vaníliát. Közepes sebességgel keverjük.
- Állítsuk le a mixert, öntsük bele az átszitált száraz hozzávalókat, majd verjük alacsony fokozaton, amíg a tészta teljesen összeáll. Intenzív rubinvörös színű legyen, sütéskor úgyis fakulni fog. Ha por állagú festéket használunk, azt a száraz hozzávalókkal adjuk a tésztához, a cseppfolyós állagút pedig a nedvesekkel.
- A tésztát egyenletesen osszuk el az előkészített tepsiben. Rázzuk meg késsé hogy a tészta szépen elterüljön és elérje a tepsi sarkait. Süssük 18-20 percig, amíg a piskóta rugalmassá válik (ha ujjal megnyomjuk, a tészta visszaugrik).
- Közben terítsünk ki egy tiszta, vékony anyagú konyharuhát a pultra. Szitáljuk rá vékonyan a porcukrot. Miután a piskóta kijött a sütőből, még langyosan fordítsuk rá a porcukros konyharuhára. Húzzuk le a sütőpapírt, majd a keskenyebbik végétől kezdjük el feltekerni, lassan és óvatosan a tésztát, a konyharuha segítségével.
- Így feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni, majd ez idő alatt készítsük el a krémet.
Fehér csokis mascarponekrém
- A tejszínt és a fehér csokit olvasszuk meg (mikróban a legegyszerűbb) és hagyjuk hűlni.
- Eközben egy tálban a vajat keverjük habosra. Adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliát, és verjük nagy sebességgel, jó krémesre. A krémsajtot is keverjük habosra egy másik tálban. Végül a két krémet keverjük össze és csurgassuk hozzá a fehércsokit. Gumifejű spatulával és óvatos mozdulatokkal fogassuk át az egészet. Ügyeljünk rá, hogy ki ne ikrásodjon. Az ízén nem ront, csak az esztétikai értékén.
- Óvatosan és lassan tekerjük ki a piskótát (el ne törjön). Egyenletesen kenjük meg a krémmel, mindkét oldalán körülbelül 1 cm szegélyt hagyva. A hozzánk közelebb eső végébe (ahonnan a tekerést indítjuk) helyezzük a málnaszemeket egy sorba, egymás mellé. Óvatosan és lassan tekerjük vissza a piskótát, ezúttal a konyharuha nélkül. Próbáljuk szorosan tekerni, bár a krém kifolyhat a két oldalán, ami nem baj, nem történik tragédia.
- Ezt követően csomagoljuk a roládot műanyag fóliába, és tegyük a hűtőbe legalább 3-4 órára vagy egy fél napra.
- Tálalás előtt a maradék krémmel és friss málnaszemekkel ízlés szerit díszítsük a rolád tetejét.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 171
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 98
- Össznézettség: 15003
- Feltöltés dátuma: 2023. február 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Gerzsenyi Flóra
420 recept
Ezt a házi készítésű vörös bársony tortatekercset fehér csokis sajtkrémmel töltöttük és málnaszemeket rejtettünk el benne, amelyek szeleteléskor bukkannak elő. Szaftos, puha és isteni finom! Álmodni nem lehetne szebbet.