r
Nosalty Logó

Fehér csokis vörösbársony-tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Fehér csokis vörösbársony-tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Vörös bársony piskótalap

Fehér csokis mascarponekrém

Összesen 838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Vörös bársony piskótalap

Fehér csokis mascarponekrém

Összesen 6700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Vörös bársony piskótalap

Fehér csokis mascarponekrém

Összesen 350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    335.1 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3568.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1534 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.9 g
  • Cukor
    642 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    1236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1444 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2002 micro
Összesen 6700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

Vörös bársony piskótalap

Fehér csokis mascarponekrém

Elkészítés

Vörös bársony piskótalap

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra. Egy sztenderd gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, kicsit olajozzunk alá, hogy a papír odatapadjon.
  2. Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, majd tegyük félre.
  3. Egy keverőüstben a tojásokat a kristálycukorral és a barna cukorral (adagolva) verjük nem túl kemény habbá. Majd csurgassuk hozzá az olajat, az írót, az ecetet, az ételfestéket és a vaníliát. Közepes sebességgel keverjük.
  4. Állítsuk le a mixert, öntsük bele az átszitált száraz hozzávalókat, majd verjük alacsony fokozaton, amíg a tészta teljesen összeáll. Intenzív rubinvörös színű legyen, sütéskor úgyis fakulni fog. Ha por állagú festéket használunk, azt a száraz hozzávalókkal adjuk a tésztához, a cseppfolyós állagút pedig a nedvesekkel.
  5. A tésztát egyenletesen osszuk el az előkészített tepsiben. Rázzuk meg késsé hogy a tészta szépen elterüljön és elérje a tepsi sarkait. Süssük 18-20 percig, amíg a piskóta rugalmassá válik (ha ujjal megnyomjuk, a tészta visszaugrik).
  6. Közben terítsünk ki egy tiszta, vékony anyagú konyharuhát a pultra. Szitáljuk rá vékonyan a porcukrot. Miután a piskóta kijött a sütőből, még langyosan fordítsuk rá a porcukros konyharuhára. Húzzuk le a sütőpapírt, majd a keskenyebbik végétől kezdjük el feltekerni, lassan és óvatosan a tésztát, a konyharuha segítségével.
  7. Így feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni, majd ez idő alatt készítsük el a krémet.

Fehér csokis mascarponekrém

  1. A tejszínt és a fehér csokit olvasszuk meg (mikróban a legegyszerűbb) és hagyjuk hűlni.
  2. Eközben egy tálban a vajat keverjük habosra. Adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliát, és verjük nagy sebességgel, jó krémesre. A krémsajtot is keverjük habosra egy másik tálban. Végül a két krémet keverjük össze és csurgassuk hozzá a fehércsokit. Gumifejű spatulával és óvatos mozdulatokkal fogassuk át az egészet. Ügyeljünk rá, hogy ki ne ikrásodjon. Az ízén nem ront, csak az esztétikai értékén.
  3. Óvatosan és lassan tekerjük ki a piskótát (el ne törjön). Egyenletesen kenjük meg a krémmel, mindkét oldalán körülbelül 1 cm szegélyt hagyva. A hozzánk közelebb eső végébe (ahonnan a tekerést indítjuk) helyezzük a málnaszemeket egy sorba, egymás mellé. Óvatosan és lassan tekerjük vissza a piskótát, ezúttal a konyharuha nélkül. Próbáljuk szorosan tekerni, bár a krém kifolyhat a két oldalán, ami nem baj, nem történik tragédia.
  4. Ezt követően csomagoljuk a roládot műanyag fóliába, és tegyük a hűtőbe legalább 3-4 órára vagy egy fél napra.
  5. Tálalás előtt a maradék krémmel és friss málnaszemekkel ízlés szerit díszítsük a rolád tetejét.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 14796
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 03.

Receptkategóriák

Fehér csokis vörösbársony-tekercs
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Ezt a házi készítésű vörös bársony tortatekercset fehér csokis sajtkrémmel töltöttük és málnaszemeket rejtettünk el benne, amelyek szeleteléskor bukkannak elő. Szaftos, puha és isteni finom! Álmodni nem lehetne szebbet.

Hozzávalók

Vörös bársony piskótalap

Fehér csokis mascarponekrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...