r
Nosalty Logó

Farsangi szalagos fánk Lizától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Liza
Farsangi szalagos fánk Lizától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3552 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 593 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2888.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 3552 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lényeg, hogy meleg helyen langyos hozzávalókkal dolgozzunk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 4 dl langyos tejjel, csipet sóval, porcukorral, liszttel, narancshéjjal, rummal és 0,5dl tejjelfelfuttatott élesztővel összekeverjük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzáadjuk.
  2. 15-20 percig fakanállal dagasztjuk (lehet kenyérsütőben is dagasztatni), közben az olvasztott vajat fokozatosan belecsepegtetjük.
  3. Ha már jó hólyagos, a tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  4. Előmelegített, lisztezett deszkán 2-3 cm vastagra kézzel szétlapogatjuk, és lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, közepére ujjal pici mélyedést nyomunk.
  5. Még így is kb. 30 percig kelesztjük, majd 2 ujjnyi magas, középforró olajban kisütjük. Amelyik oldala felül volt a deszkán az kerül az olajba alulra. Először fedő alatt, megfordítás után már nem szükséges lefedni. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj leitatódjon.
  6. Vaníliás porcukorral jól meghintjük, baracklekvárral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 303
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 100146
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szalagos fánk készítését Anyukámtól tanultam. Azóta ötvöztem egy kis Horváth Ilona recepttel, de alapjában azt a fontos dolgot, amiben az ő receptje eltér a többitől meghagytam. A lényege, hogy a tojásfehérjét felverem jó kemény habnak és azt is a tésztához adom. Ezért-e, vagy azért, hogy az olvasztott vajat apránként csurgatom bele - nem tudom, de nagyon finom, pihe könnyű fánk lesz belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...