r
Nosalty Logó

Farsangi fánk (tej-és gluténmentes)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Egyetek még
Farsangi fánk (tej-és gluténmentes)
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fánkhoz

Összesen 361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fánkhoz

Összesen 2172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fánkhoz

Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1139.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 2172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Először elkészítjük a fánk tésztáját. A vegán főzőkrémet és vizet fele-fele arányban kikeverünk és meglangyosítjuk. Ezt fogjuk tej helyett felhasználni.
  2. A vizezett főzőkrémhez hozzáadjuk a cukrot és a porélesztőt, majd szórunk bele kevés lisztet is és felfuttatjuk.
  3. Amíg az élesztő fut, addig a lisztbe készítünk egy apró vájatot, beleszórunk egy csipet sót és befedjük liszttel. Erre azért van szükség, hogy a só ne találkozzon az élesztővel, mert megöli az élesztőgombákat.
  4. Ha az élesztő jól láthatóan felfutott, már adjuk is hozzá a liszthez. Jöhet a többi cukor, vaníliás cukor, rum vagy aroma. Az olvasztott vegán margarin és végül a tojássárgája, majd egy robotgéppel alaposan bedagasztjuk a tésztát.
  5. Ha tészta összeállt, akkor kiszedjük az edényből és kézzel is átdolgozzuk, adunk neki egy szép gömbölyded formát. Ha megvagyunk vele, akkor visszatesszük a tálba, letakarjuk és hagyjuk pihenni kicsit (még nem kelesztjük! maximum 5-8 percet pihenjen).
  6. A gluténmentes fánkot kiszaggatva kell keleszteni, ezért most szükségünk lesz egy kiolajozott tálcára, amire majd rárakjuk a leendő fánkokat. Ha megvagyunk vele akkor jöhet a tészta. Belisztezzük a gyúródeszkát, majd óvatosan kifordítjuk tésztát az edényből. Jöhet megint a liszt és egy sodrófával kb 1 cm vékonyra kinyújtjuk. Ha megvagyunk, akkor egy 5 cm átmérőjű, lisztezett szaggatóval kiszaggatjuk.
  7. A kiszaggatott fánkok közepébe az ujjunk segítségével mélyedést készítünk. Ezzel készen állnak a kelesztésre. A leeső tésztát újra összegyúrjuk és kiszaggatjuk, egészen addig amíg el nem fogy. Ha végeztünk, akkor letakarjuk és meleg helyen 40 percig kelesztjük. A kelesztéshez a legalkalmasabb egy 40 °C-ra előmelegített sütő.
  8. Ha kelesztési idő letelt, akkor a tűzhelyen egy mély serpenyőben olajat hevítünk. A fánkhoz tényleg bő zsiradékra van szükség, így a nyers tészta kevésbé hűti le azt. A másik, ami fontos az az olaj hőmérséklete. Legalább 170 fokos legyen,-különben csak megszívja magát a tészta, de ne legyen több 180 foknál se, mert akkor hamar megég.
  9. A mélyedésekkel lefelé rakjuk a fánkokat az olajba, de egyszerre ne túl sokat, majd lefedve kb 30-40 másodpercig sütjük, aztán megfordítjuk. Sütjük még fél percig, aztán egy papírtörlővel fedett tálcára kiszedjük a kész fánkokat.
  10. Ha végre elkészültek a fánkok, már csak a tálalás van vissza, amihez természetesen baracklekvárra és porcukorra van szükség. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1232
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Farsangi fánk (tej-és gluténmentes)
Egyetek még 3 recept

Hozzávalók

A fánkhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...