r
Nosalty Logó

Fánk Timejja konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Timejja9
Fánk Timejja konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6149.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    773 mg
  • Foszfor
    2587 mg
  • Nátrium
    1784 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    316 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1976 micro
Összesen 3199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba tesszük, a közepébe lyukat formálunk az ujjainkkal, és belemorzsoljuk az élesztőt, valamint hozzáadjuk az egy teáskanálnyi pálma vagy kókuszvirágcukrot. Közben feltesszük a tejet (lehet mandula vagy kókusztej) melegedni.
  2. Amikor már langyos a tej, levesszük a tűzről, és annyit öntünk a lisztes élesztős mélyedésbe, hogy az élesztőt ellepje. Pár perc alatt felfuttatjuk az élesztőt.
  3. Miután felfutott az élesztő, beletesszük a többi hozzávalót; a tojássárgákat, az kókuszolajat a sót, az édesítőt (nálam eritrit), a rumot és a maradék tejet. Ezeket kézzel összedolgozzuk, és addig dagasztjuk a tésztát, míg el nem válik a tészta az edény falától.
  4. Meleg helyen, dupla konyharuhával letakarva 1 órát kelesztjük. Kelés után 2 cm-s vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és kis méretű pogácsaszaggatóval kivájjuk a fánkokat. Sütés előtt még legalább fél órát pihentetjük őket konyharuhával lefedve.
  5. Egy magas falú edénybe annyi kókuszolajat öntünk, hogy a fánkok szabadon úszkálhassanak, ne érjen le az aljuk sütés közben. Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük őket. Ízlés szerint porított eritrittel hintjük meg a fánkokat, és valamilyen házi mindenmentes gyümölcslekvárral (málna, eper, áfonya vagy ribizli) kínáljuk őket! Pár óra alatt elfogy az összes, hiszen a fánk frissen a legfinomabb! :-)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12967
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timejja9 32 recept

Farsangra szerettem volna készíteni nem túl zsíros, olajban nem tocsogó, apró fánkocskákat. Az alapreceptre valahol a neten bukkantam rá, de pár dolgot megváltoztattam benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...