r
Nosalty Logó

Fánk ahogy Ágica készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágica-92
Fánk ahogy Ágica készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 837 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 6691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 837 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    486.2 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    213 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2593.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1382 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    518.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 6691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel a tejben és 1 kk cukorral.
  2. A lisztet, a cukrot, és a picike sót keverjük össze, csináljunk egy mélyedést a liszt közepébe.
  3. Ha felfutott az élesztő tegyük bele a kis mélyedésbe, a tojással és az olvasztott vajjal együtt.
  4. Gyúrjuk össze, adjunk hozzá annyi langyos vizet, amennyit szükséges, és dagasszuk.
  5. Ha kész, takarjuk le konyharuhával és kelesszük félórát.
  6. Majd kilisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és szaggassuk ki fánkszaggatóval (pogácsaszaggató), egy újabb félórára rakjuk meleg helyre.
  7. Végül forró olajban süssük ki.
  8. Melegen baracklekvárral és porcukorral fogyasszuk:)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3933
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ágica-92 47 recept

Úgy gondoltam, épp itt azt ideje megtanulnom fánkot sütni, így megkértem anyukámat, hogy mondja el, hogyan kell készíteni, és szerencsére sikerült. Mindenkinek nagyon ízett :) szóval köszi Anyu:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...