r
Nosalty Logó

Fahéjastekercs-palacsinta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Hankusz Sára
Fahéjastekercs-palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Palacsinta

Fahéjas töltelék

Összesen 1176 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Palacsinta

Fahéjas töltelék

Összesen 2352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Palacsinta

Fahéjas töltelék

Összesen 386 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1176 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    120.5 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.7 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 2352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 386 kcal

Hozzávalók

Palacsinta

Fahéjas töltelék

Elkészítés

Palacsinta

  1. A nedves hozzávalókat keverjük el egy tálban, majd adjuk hozzá a száraz alapanyagokat is. Keverjük csomómentesre.
  2. Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés kókuszolajat, és kezdjük el sütni a palacsintát. Ízlés szerinti nagyságú amerikai palacsintát süssünk, úgyhogy hogy a palacsinta tetejére a fahéjas cukorból nyomunk köröket( mintha fahéjas csiga lenne). Ha megsült az alja, és rajta van a fahéjas kör, akkor fordítsuk meg és süssük arany barnára a másik oldalát is.
  3. Helyezzük egymásra a megsült palacsintákat, és ízlés szerint leönthetjük cukormázzal.

Fahéjas töltelék

  1. A margarint, a fahéjat és a kókuszvirágcukrot keverjük ki simára.
  2. Töltsük egy habzsákba és így nyomjuk a palacsintákra.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3474
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 03.

Ajánló

Készíthetjük teljes kiőrlésű liszttel is.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: laktózmentes receptek
Fahéjastekercs-palacsinta
Hankusz Sára 164 recept

Mi történik akkor ha keresztezzük az amerikai palacsintát a fahéjas csigával? Megalkotjuk a fahéjastekercs-palacsintát, aminek képtelenség ellenállni.

Hozzávalók

Palacsinta

Fahéjas töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...