r
Nosalty Logó

Fahéjas szilvás pite vaníliaöntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
SweetSzenilla
Fahéjas szilvás pite vaníliaöntettel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pitéhez

Az öntethez

1095
Kalória
19.8g
Fehérje
141.2g
Szénhidrátok
49.4g
Zsír
164.1g
Víz
180g
Koleszterin
3.9g
Rost
74.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pitéhez

Az öntethez

Összesen 1095 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pitéhez

Az öntethez

Összesen 6565 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pitéhez

Az öntethez

Összesen 202 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 1095 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    296.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7059 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    2312 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    2392 mg
  • Nátrium
    1882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    847.4 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    984.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3049 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3259 micro
  • β-crypt
    289 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2091 micro
Összesen 6565 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

A pitéhez

  1. Előkészítjük a szilvákat. Alaposan megmossuk, majd negyedeljük őket. Fahéjas porcukorral alaposan megszórjuk, és jól elkeverjük, hogy mindenhol érje.
  2. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejet, majd a sütőporos lisztet. Végül a tojásfehérjéből vert habot. Magasabb peremű, nagy tepsibe öntjük a sűrű masszát. Elegyengetjük.
  3. A negyedelt szilvákat szép sorjában beleállítjuk a masszába függőlegesen. Előmelegített sütőben kb. 40 percig, 180 fokon, tűpróbáig sütjük.
  4. Közben elkészítjük az öntetet a pudingpor hátoldalán lévő előírás szerint. Hozzáadjuk az előírt cukrot + a 4 csomag vaníliás cukrot. Ha nincs rajta az öntetkészítés, egyszerűen csak több tejet öntünk hozzá, hogy ne legyen olyan sűrű, mint a puding. A végén beleöntünk fél üveg vaníliaaromát is.
  5. Ha kihűlt szeleteljük, és kihűlt vaníliaöntettel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy kedves kolléganőmtől kaptam az alap receptet. Azóta számtalan variációban megsütöttem már. Mindig idénygyümölcs szerint. Gyümölcsöknél a sárgabarack, meggy, cseresznye, ribizli, áfonya illik hozzá, vagy ezek vegyesen. Télen csokidarabos-kókuszos, csokidarabos-diós, aszalt gyümölcsös változat is nagyon-nagyon finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!