r
Nosalty Logó

Fahéjas szilvás pite vaníliaöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Fahéjas szilvás pite vaníliaöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pitéhez

Az öntethez

Összesen 1095 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pitéhez

Az öntethez

Összesen 6565 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pitéhez

Az öntethez

Összesen 202 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 1095 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    296.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7059 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    2312 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    2392 mg
  • Nátrium
    1882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    847.4 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3049 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3259 micro
  • β-crypt
    289 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2091 micro
Összesen 6565 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A pitéhez

Az öntethez

Elkészítés

A pitéhez

  1. Előkészítjük a szilvákat. Alaposan megmossuk, majd negyedeljük őket. Fahéjas porcukorral alaposan megszórjuk, és jól elkeverjük, hogy mindenhol érje.
  2. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejet, majd a sütőporos lisztet. Végül a tojásfehérjéből vert habot. Magasabb peremű, nagy tepsibe öntjük a sűrű masszát. Elegyengetjük.
  3. A negyedelt szilvákat szép sorjában beleállítjuk a masszába függőlegesen. Előmelegített sütőben kb. 40 percig, 180 fokon, tűpróbáig sütjük.
  4. Közben elkészítjük az öntetet a pudingpor hátoldalán lévő előírás szerint. Hozzáadjuk az előírt cukrot + a 4 csomag vaníliás cukrot. Ha nincs rajta az öntetkészítés, egyszerűen csak több tejet öntünk hozzá, hogy ne legyen olyan sűrű, mint a puding. A végén beleöntünk fél üveg vaníliaaromát is.
  5. Ha kihűlt szeleteljük, és kihűlt vaníliaöntettel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2372
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas szilvás pite vaníliaöntettel
SweetSzenilla 57 recept

Egy kedves kolléganőmtől kaptam az alap receptet. Azóta számtalan variációban megsütöttem már. Mindig idénygyümölcs szerint. Gyümölcsöknél a sárgabarack, meggy, cseresznye, ribizli, áfonya illik hozzá, vagy ezek vegyesen. Télen csokidarabos-kókuszos, csokidarabos-diós, aszalt gyümölcsös változat is nagyon-nagyon finom.

Hozzávalók

A pitéhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...