r
Nosalty Logó

Fahéjas szilvás-almás tejberizs torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Malacka
Fahéjas szilvás-almás tejberizs torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortaalaphoz

A tejberizshez

A gyümölcsszószhoz

Összesen 864 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortaalaphoz

A tejberizshez

A gyümölcsszószhoz

Összesen 5179 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortaalaphoz

A tejberizshez

A gyümölcsszószhoz

Összesen 204 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 864 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    280.8 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2728.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    1523 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.7 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    976.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1156 micro
  • β-crypt
    158 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 5179 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tortaalaphoz

A tejberizshez

A gyümölcsszószhoz

Elkészítés

A tortaalaphoz

  1. Tortaalap:
  2. A kekszet összetörjük, a vajat felolvasztjuk. Beletesszük a fahéjat, ésösszekeverjük, a tésztának a vizes homokra kell hasonlítania (szóval a vaj mennyisége változhat, mert minden keksz kicsit más mennyiségűt vesz fel belőle).
  3. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral vagy kikenjük egy kis vajjal. A tésztát szépen belenyomkodjuk egy kanál hátával, és betesszük a hűtőbe.
  4. Tejberizs:
  5. Egy lábasban feltesszük a vizet forrni. Mikor felforrt, beletesszük a rizst, addig főzzük, míg az összes vizet fel nem szívja a rizs, néha megkeverjük.
  6. Hozzáadjuk a tejet, vajat és a vaníliás cukrot. Jól felforraljuk, majd a tűzről lehúzva lefedjük, és megvárjuk, míg megpuhul a rizs, ez kb. 20 perc. Közben néha villával megkevergetjük.
  7. Mikor kész a rizs, még tegyünk hozzá egy kis tejet, hogy ne legyen száraz.
  8. Gyümölcsszósz:
  9. Aszilvát kimagozzuk, az almát megpucoljuk, és kimagozzuk. Kis kockákra vágjuk, és beletesszük egy lábasba a fűszerekkel együtt. A cukormennyiség a gyümölcsök édességétől függ.
  10. Összefőzzük. Amikor már jól felforrt, és úgy érezzük elég fűszeres, hagyjuk kicsit kihűlni, majd botmixerrel pürésítsük.
  11. Összeállítás:
  12. A tejberizst összekeverjük a gyümölcsszósszal, és a tortaalapra öntjük. A hűtőbe tesszük pár órára.
  13. Tálaláskor még meg lehet szórni egy kis fahéjjal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4554
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Malacka 28 recept

Anyukámnak volt a születésnapja és mivel nagyon szereti a tejberizst meg a fahéjas, gyümölcsös dolgokat, így ezt a tortát találtam ki neki.:) Nagy sikert aratott.:)

Hozzávalók

A tortaalaphoz

A tejberizshez

A gyümölcsszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...