r
Nosalty Logó

Fahéjas répatorta muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas répatorta muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2962 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1457 micro
  • β-karotin
    3564 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 496 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    155.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4702.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1137 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1904 mg
  • Nátrium
    1346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.1 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    435 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    8743 micro
  • β-karotin
    21384 micro
  • β-crypt
    315 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 2962 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    786 micro
  • β-karotin
    1923 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzunk és reszeljünk le olyan két szál sárgarépát.
  2. A tojásokat szedjük szét, a fehérjéjét verjük fel 1 kiskanálnyi cukorral.
  3. A sárgáját is verjük fehéredésig 130 g cukorral. Olvasszuk fel a margarint, öntsük hozzá. Majd a fél deci olajat, vanília aromát is. Ízesítsük mézeskalács fűszerkeverékkel. Ez adja meg neki a különleges ízt. Végül a liszttel elkevert sütőport is keverjük bele, homogén masszává.
  4. A répát is belezuttyintjuk, s aztán a habot is beleegyengetjük spatulával.
  5. Kétszer 12 darabos muffinsütőt kikenünk, lisztezük, vagy egyszerűen kapszlikat helyezünk bele, és néhány evőkanálnyi masszával megtöltjük őket.
  6. Egy mandarint megpucolunk és a gerezdeket kis darabokra vágjuk, egyet-egyet a muffinok közepébe helyezünk.
  7. Végül a tetejükre étcsokit reszelünk, vagy forgácsolunk.
  8. 10 percet nagy lángon sül, aztán még 40 percet kis lángon, de sütőtől függően tűpróbáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 15551
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A 24 db muffin egy szempillantás alatt elfogyott, pedig csak 4-en voltunk. :) A mézeskalács fűszerkeverék (azon belül is a kardamom) nagyon jól passzolt a répához, egész különleges íze lett, és nagyon finom. Képek a készítésről itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...