r
Nosalty Logó

Fahéjas-mogyorós répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szimran
Fahéjas-mogyorós répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1071 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1520.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9296 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 1071 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    299.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6081.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1385 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2521 mg
  • Nátrium
    1657 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.3 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    647 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5471 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    37184 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2401 micro
Összesen 4268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1002 micro
  • β-karotin
    2408 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lereszeljük a sárgarépát. Hozzákeverjük a lisztet, cukrot, darált mogyorót, fahéjat.
  2. A vajat megolvasztjuk, és hozzákeverjük a kicsavart citrom levét, és egyesével a tojássárgájákat. Hozzáöntjük a sárgarépához. A tojásfehérjéket habbá verjük. Vele lazítsuk a répás masszát.
  3. Egy kapcsos tortaformában 180 fokon légkeveréses fokozaton 50 percet sütjük. Hagyjuk kihűlni. A mascarponét krémesre keverjük a porcukorral. Megkenjük vele a torta tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1865
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-mogyorós répatorta
Szimran 144 recept

Puha és finom illatos. Bevonhatjuk a tetejét a hagyományos  porcukor- és citromléglazúrral is, de a mascarponés változat kevésbé édes, friss.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...