r
Nosalty Logó

Azonnal puha fahéjas-mézes szelet Walaky konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Azonnal puha fahéjas-mézes szelet Walaky konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 1012 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 8092 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1012 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    370.8 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3632.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1351 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1157 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1084.5 g
  • Cukor
    593 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2714 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 8092 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. Először is: nyírjunk ki szilikonos sütőpapírból 3 db egyenlő nagyságú, 33x22 cm-es lapot, ezen fogjuk nyújtani egyenként a 3 lapot, így teljesen egyenlő nagyságúak lesznek. Majd nyújtáskor a szélein hagyjunk ki körülbelül fél centi sávot. Ezen is fogjuk kisütni. (Nyújtáskor lisztezzük be a sütőpapírt!)
  2. Következő lépésként mérjünk ki mindent, amit kell, így könnyen kézre esik minden hozzávaló, gyorsabban haladunk. Ha ezzel is megvagyunk, jöhet a sütemény készítése!
  3. A száraz hozzávalókat egy tálban kavarjuk össze, majd adjuk hozzá a tojásokat, az olvasztott, de nem meleg vajat, mézet, s jól dolgozzuk össze. Lehetséges, hogy kell még egy kevés liszt a végén, hogy már ne ragadjon a kezünkre, leváljon róla. Osszuk el három egyenlő részre, lisztezzünk a részek alá.
  4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, alsó-felső állásban. Mindegyik részt az első lépésben leírtak alapján nyújtsuk ki. Ha egyet kinyújtottunk, átemeljük egy tepsibe, amibe belefér - vagy tepsi hátára -, s az előmelegített sütőben körülbelül 6 perc alatt süssük meg. Nem szabad túlsütni! Mindegyikkel így járunk el. Miután kisültek, megfordítjuk, s lehúzzuk a sütőpapírt róluk, s hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Ha kihűltek, az egyik lapot kenjük meg a krém felével, erre tegyük a másik lapot, kissé nyomkodjuk meg, s erre a krém másik felét kenjük el egyenletesen, s végül a harmadik lappal fedjük be a krémet, ezt is kissé nyomkodjuk meg, hogy összeigazodjon a krém és a tészta. (A csokoládés bevonat helyett lehet simán porcukorral meghinteni a tetejét, miután pihent egy napot a hűtőben, tehát elhagyható. Így is isteni.)
  6. Legvégén kenőecsettel vigyük fel a tetejére a fehércsokoládés-bevonatot - ez nem lesz vastag, nem kell megijedni. Azonnal puha a tésztája, lehetne is rögvest fogyasztani - ezt nem akartam először elárulni, meglepetésnek szántam annak, aki elkészíti! :) Fedjük be a süteményt, s egy éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni, ha megéli a sütemény :) - ezalatt az ízek is jobban összeérnek, a krém megdermed!. Ezután lehet szépen szeletelni, jóízűen fogyasztani! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! Érdemes! :)

Krém

  1. A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, s lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, de sűrűn kavargassuk meg hűlés közben.
  2. A vajat habosra kavarjuk a cukrokkal, majd a kihűlt, főzött krémmel dolgozzuk össze szépen, egyneművé.

Tetejére

  1. Egy kis lábaskában a hozzávalókat felmelegítjük, nem kell, hogy felforrjon, levesszük a tűzről, s addig kavargatjuk, míg a csokoládé teljesen elolvad. Ha egynemű, hagyjuk hűlni kissé, s még melegen a sütemény tetejét bevonjuk vele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x2
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 24158
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fahéj és a méz szenzációs páros.....aki ezeket szereti, annak különösen ajánlom ezt a finomságot.....mi imádjuk ezt az ízvilágot :)......hatalmas előnye, hogy azonnal puha, azonnal lehetne fogyasztani - ezt először nem akartam elárulni :) -, egyszerű az elkészítése, viszont az íze annál frenetikusabb :)....a megszokott mézes krémes helyett is szoktam készíteni, a változatosság kedvéért :)......ünnepnapokra, hétvégékre, vendégek fogadására tökéletes......vagy csak úgy, ha a család megkívánja :)......érdemes kipróbálni....

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...