Azonnal puha fahéjas-mézes szelet Walaky konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
69g finomliszt250 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
1g fahéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
13g akácméz38 kcal
-
14g tojás17 kcal
Krém
-
11g finomliszt41 kcal
-
88g tej49 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
10 kcal
Tetejére
-
13g fehér csokoládé67 kcal
-
4g vaj27 kcal
-
6g tej4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
1012
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
550g finomliszt2002 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
5g fahéj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g akácméz304 kcal
-
110g tojás138 kcal
Krém
-
90g finomliszt328 kcal
-
700g tej392 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Tetejére
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
8092
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
22g finomliszt80 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
0.2g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
4g akácméz12 kcal
-
4.4g tojás6 kcal
Krém
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
27.9g tej16 kcal
-
12g vaj86 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
Tetejére
Összesen
324
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 46.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 454.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.6 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 28.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 345 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 339 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
1012
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.3 g
Zsír
-
Összesen 370.8 g
-
Telített zsírsav 223 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3632.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 1351 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 1157 mg
-
Nátrium 666 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1084.5 g
-
Cukor 593 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 230.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2764 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 455 mg
-
Retinol - A vitamin: 2714 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 605 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 612 micro
Összesen
8092
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
324
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
55 dkg finomliszt
-
20 dkg porcukor
-
1.5 ek fahéj
-
1 csipet só
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
2 db tojás
Krém
-
6 evőkanál finomliszt
-
7 dl tej
-
20 dkg porcukor
Tetejére
Elkészítés
Tészta
- Először is: nyírjunk ki szilikonos sütőpapírból 3 db egyenlő nagyságú, 33x22 cm-es lapot, ezen fogjuk nyújtani egyenként a 3 lapot, így teljesen egyenlő nagyságúak lesznek. Majd nyújtáskor a szélein hagyjunk ki körülbelül fél centi sávot. Ezen is fogjuk kisütni. (Nyújtáskor lisztezzük be a sütőpapírt!)
- Következő lépésként mérjünk ki mindent, amit kell, így könnyen kézre esik minden hozzávaló, gyorsabban haladunk. Ha ezzel is megvagyunk, jöhet a sütemény készítése!
- A száraz hozzávalókat egy tálban kavarjuk össze, majd adjuk hozzá a tojásokat, az olvasztott, de nem meleg vajat, mézet, s jól dolgozzuk össze. Lehetséges, hogy kell még egy kevés liszt a végén, hogy már ne ragadjon a kezünkre, leváljon róla. Osszuk el három egyenlő részre, lisztezzünk a részek alá.
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, alsó-felső állásban. Mindegyik részt az első lépésben leírtak alapján nyújtsuk ki. Ha egyet kinyújtottunk, átemeljük egy tepsibe, amibe belefér - vagy tepsi hátára -, s az előmelegített sütőben körülbelül 6 perc alatt süssük meg. Nem szabad túlsütni! Mindegyikkel így járunk el. Miután kisültek, megfordítjuk, s lehúzzuk a sütőpapírt róluk, s hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ha kihűltek, az egyik lapot kenjük meg a krém felével, erre tegyük a másik lapot, kissé nyomkodjuk meg, s erre a krém másik felét kenjük el egyenletesen, s végül a harmadik lappal fedjük be a krémet, ezt is kissé nyomkodjuk meg, hogy összeigazodjon a krém és a tészta. (A csokoládés bevonat helyett lehet simán porcukorral meghinteni a tetejét, miután pihent egy napot a hűtőben, tehát elhagyható. Így is isteni.)
- Legvégén kenőecsettel vigyük fel a tetejére a fehércsokoládés-bevonatot - ez nem lesz vastag, nem kell megijedni. Azonnal puha a tésztája, lehetne is rögvest fogyasztani - ezt nem akartam először elárulni, meglepetésnek szántam annak, aki elkészíti! :) Fedjük be a süteményt, s egy éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni, ha megéli a sütemény :) - ezalatt az ízek is jobban összeérnek, a krém megdermed!. Ezután lehet szépen szeletelni, jóízűen fogyasztani! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! Érdemes! :)
Krém
- A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, s lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, de sűrűn kavargassuk meg hűlés közben.
- A vajat habosra kavarjuk a cukrokkal, majd a kihűlt, főzött krémmel dolgozzuk össze szépen, egyneművé.
Tetejére
- Egy kis lábaskában a hozzávalókat felmelegítjük, nem kell, hogy felforrjon, levesszük a tűzről, s addig kavargatjuk, míg a csokoládé teljesen elolvad. Ha egynemű, hagyjuk hűlni kissé, s még melegen a sütemény tetejét bevonjuk vele.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25x2
- Sütés ideje: 18 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 131
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 24158
- Feltöltés dátuma: 2018. január 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Walaky
186 recept
A fahéj és a méz szenzációs páros.....aki ezeket szereti, annak különösen ajánlom ezt a finomságot.....mi imádjuk ezt az ízvilágot :)......hatalmas előnye, hogy azonnal puha, azonnal lehetne fogyasztani - ezt először nem akartam elárulni :) -, egyszerű az elkészítése, viszont az íze annál frenetikusabb :)....a megszokott mézes krémes helyett is szoktam készíteni, a változatosság kedvéért :)......ünnepnapokra, hétvégékre, vendégek fogadására tökéletes......vagy csak úgy, ha a család megkívánja :)......érdemes kipróbálni....