r
Nosalty Logó

Fahéjas koronakalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Fahéjas koronakalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 452 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 2715 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 274 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 452 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2651.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 2715 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és megszórjuk 1 evőkanál cukorral. Hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, betakarjuk kevéske liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást és alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként hüvelykujjnyi vastag, kb. 80 cm hosszú rudakká sodorjuk.
  5. A három rúd egyik végét összecsípjük, majd összecsavarjuk egymáson, amit a következő módon végezhetünk a legegyszerűbben: mindig a bal oldali tésztaszálat átemeljük jobbra a másik két szálon, addig folytatva, míg a szálak végéhez nem érünk.
  6. A három szál végét ismét összecsípjük. Egy éles késsel kb. 3 cm hosszan mindkét végről levágunk egy-egy darab tésztát, de nem a szálra merőlegesen, hanem a száliránnyal megegyezően és a két véget összeillesztjük, kicsit összenyomjuk, így nem fog látszani az koronában az illesztés.
  7. A két vég levágásából maradt tésztát összedolgozzuk és kisujjnyi vastag rúddá sodorjuk.
  8. A koronát egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe átemeljük, majd a vékony tésztarúddal a korona alját körbezárjuk.
  9. Letakarva hagyjuk kb. 30 percet kelni, míg a sütő bemelegszik.

Tetejére

  1. A cukrot a fahéjjal összekeverjük, a tojást kicsit felverjük.
  2. A megkelt tésztát lekenjük a tojással és megszórjuk a fahéjas cukorral.
  3. 180 fokon alul-felülsütéssel 25 perc alatt megsütjük és rácson hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6478
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas koronakalács
Andi80_ 380 recept

Régen nem jelentkeztem új recepttel. Ennek az az oka, hogy a sok eső miatt felhalmozódtak a kerti teendők és kevesebb időm maradt a receptírásra. Node készítettem kalácsot, mert már olyan régen sütöttem és nagyon szerettem volna. Ez a forma jutott épp eszembe, a fahéj pedig nagy szerelem. Akinek kedvence a fahéjas kürtös kalács, az ezt is biztosan kedvelni fogja. Imádom a tetején a ropogós fahéjas cukrot, amihez puha, foszlós bélzet párosul. A gyerekek még megtoldották egy fincsi kis házi sárgabaracklekvárral, nekem maradt a hideg tej :-) További képek és fázisfotók a formázásról megtekinthetők az Aranytepsi-blogon.

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...