r
Nosalty Logó

Fahéjas-kakaós foszlós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Fahéjas-kakaós foszlós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5626 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 470 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4067.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    393 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    1803 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    890.6 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    926 micro
Összesen 5626 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros tejben. A lisztet, tejet, tojást, csipet sót, maradék cukrot, olvasztott margarint, felfuttatott élesztőt kidagasztjuk kézzel vagy dagasztógéppel. 40-50 percet hagyjuk kelni.
  2. Ha megkelt, megfelezzük a tésztát. Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport, hogy egynemű tésztát kapjunk. A másik felét tepsi méretűre kinyújtjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral, félbehajtjuk, és újra kinyújtjuk tepsi méretűre. Nyújtófára tekerjük, és óvatosan sütőpapíros tepsibe simítjuk. Meghúzgáljuk a sarkait, hogy teljesen kitöltse a tepsit. Pizzavágóval, vagy derelyevágóval hosszában ujjnyi csíkokra vágjuk. (Fontos, hogy ezek a mozzanatok már a tepsiben történjenek, különben nem tudjuk átemelni a tepsibe.) A barna tésztánkat szintén kinyújtjuk tepsi méretűre, viszont ezt keresztben vágjuk ujjnyi csíkokra.
  3. A fehér tésztánkon minden második tésztacsíkot feléig visszahajtunk, és a hajtás tövébe helyezünk egy barna tésztacsíkot. Visszahajtjuk őket. Most azokat hajtjuk fel, amik az előbb lent maradtak, és ide is helyezünk egy barna tésztacsíkot. Addig, míg a tepsi széléhez nem értünk. Ekkor fordítunk egyet a tepsin, és a másik oldalon is megcsináljuk ugyanezt. A maradék barna tésztacsíkkal pedig készítünk körben egy keretet a sütinek. Így egy szép szőttes mintát kaptunk. És tényleg úgy néz ki, mint egy lábtörlő. Begyújtjuk a sütőt, és 20 perc múlva betesszük, addig még kel egy kicsit.1 felvert tojással megkenjük a tetejét. 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
  4. Készíthetünk hozzá vaníliasodót. Tányérra merünk belőle, majd erre helyezünk egy szelet kalácsot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3237
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-kakaós foszlós kalács
SweetSzenilla 57 recept

Más néven "lábtörlő süti", mivel össze kell szőni a tésztát. Legelterjedtebb a virslis lábtörlő. De ez egy édes, könnyű kelt tészta. Remekül illik hozzá a vaníliasodó vagy egy bögre kakaó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...