r
Nosalty Logó

Fahéjas-habos-étcsokis rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Fahéjas-habos-étcsokis rolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótatésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótatésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2629 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótatésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    166.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2451.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.3 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1270 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    773 micro
Összesen 2629 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

A piskótatésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk fehérjére és sárgájára.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját cukorral szintén habosra keverjük.
  3. A sárgához hozzákeverjük a likőrt, a lisztet, a keményítőt, a sütőport, a kakaót és a kávét, végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
  4. Kivajazott, lisztezett tepsibe töltve, előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Ha megsült, nedves konyharuhára borítjuk, és óvatosan, hogy el ne törjön, feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
  6. Közben a tejszínt a fahéjjal, a cukorral, a habfixálóval, a cukorral kemény habbá verjük, és a kihűlt tésztára simítjuk, feltekerjük.
  7. A tekercsre felkenjük a lekvárt, vagy ha úgy szeretjük, marcipánt is tehetünk rá.
  8. A vajat és az eltördelt csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és beborítjuk vele süteményünket, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7296
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-habos-étcsokis rolád
Évi néni 1830 recept

Ma van a házassági évfordulónk a férjemmel (ki mással), és ez volt a desszert.

Hozzávalók

A piskótatésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...