r
Nosalty Logó

Fahéjas-cukros briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Czápika
Fahéjas-cukros briós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2873 kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 576 kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1759.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    792 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.3 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 2873 kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókból közepesen kemény tésztát dagasztunk. Az élesztőt nem szükséges felfuttatni, elég a lisztbe morzsolni. Szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, tíz egyforma darabra vágjuk. A darabokból egyenként hosszú rudat sodrunk. A rúd egyik végét megfogjuk, és csiga vonalban föltekerjük. Tepsire téve hagyjuk ismét duplájára kelni.
  3. Ha megkelt, tejjel lekenjük, és megszórjuk fahéjjal elkevert kristálycukorral.
  4. Előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 246
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 58193
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 25.

Ajánló

Tejjel, kakaóval, tejeskávéval, reggelire, tízóraira, uzsonnára, vacsorára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-cukros briós
Czápika 30 recept

Szerintem a legegyszerűbb kelt tészta, ha gyorsan valami finomat enne a család.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...