r
Nosalty Logó

Fahéjas csiga Tomatotree konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Fahéjas csiga Tomatotree konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 9277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 336 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    415 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5901.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    1170 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    2863 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1245.8 g
  • Cukor
    535 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    688 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 9277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Feltesszük forrni a fél liter tejet, közben pedig 1 dl vízben elkeverjük a két tasak vaníliás pudingport. Ha a tej forr, beleöntjük a pudingos keveréket, és besűrűsödésig kavargatjuk. Lehúzzuk a tűzről, és rögtön belekeverjük a cukrot és a vajat. Megvárjuk, míg minden fel- és elolvad, a puding pedig langyosra hűl.
  2. Ekkor hozzáütjük a két tojást, és elkeverjük. Majd a két tasak szárított élesztőt is beleszórjuk, megkeverjük, és kicsit állni hagyjuk.
  3. Kimérjük a lisztet, és egy teáskanál sót adunk hozzá.
  4. A pudingot beleöntjük a lisztbe, és a robotgép dagasztó spiráljával dagasztjuk a tésztát. A megszokott kelt tészta állagánál kicsit folyósabb lesz. Ha homogénre kevertük, és már elválik az edény falától, letakarjuk, és kb. 1 óra alatt meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát elfelezzük. Az egyik felét kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, az olvasztott vaj felével megkenjük, a barna cukor felét és a fahéj felét egyenletesen rászórjuk, majd szorosan feltekerjük. 12 darabra vágjuk. (Elfelezzük, újra elfelezzük, és az így kapott negyedeket éles késsel 3-3 darabra vágjuk. Kb. 3-4 centis csiguszok lesznek.)
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, egymástól kis távolságra, és a csigaformát megtartva.
  7. A tészta másik felével ugyanígy járunk el. (Nekem egy nagy tepsibe 16 db fért, a maradék 8-at egy kisebb tepsibe tettem.)
  8. A tepsiben még kb. 30 percig kelesztjük a csigákat, majd 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  9. A bevonáshoz szükséges hozzávalókat homogénre elkeverjük, és a megsült csigák tetején eloszlatjuk. Kicsit segíthetünk szilikonecsettel, hogy egyenletesen jusson mindenhová. Éppen csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe a tepsit, hogy a bevonat megolvadjon, és mindenhová jusson belőle.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12044
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 17.

Ajánló

Trombitáljuk rá össze a családot vagy a barátokat, és zsebeljük be a dicséretet tőlük, miközben az ujjukat szopogatják! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas csiga Tomatotree konyhájából
Tomatotree 262 recept

Csak erős idegzetűeknek! Igazi kalóriabomba és a szénhidráttartalma az egekben van, de olykor-olykor, ha együtt a család, talán megengedhető, hogy belengje a lakást a fahéjillat, és a még langyos, puha, édes-ragacsos rétegeket szent áhítattal szétfejtve ízlelő bimbóinkat kényeztetve elcsábuljunk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...