Fahéjas csiga Helena konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
175g finomliszt637 kcal
-
11g friss élesztő11 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
50g tej28 kcal
-
71 kcal
A töltelékhez
Összesen
1425
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
700g finomliszt2548 kcal
-
42g friss élesztő44 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
200g tej112 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
A töltelékhez
Összesen
5699
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
46.5g finomliszt169 kcal
-
2.8g friss élesztő3 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
5.7g napraforgó olaj50 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
4g tejföl8 kcal
-
13.3g tej7 kcal
-
2.1g napraforgó olaj19 kcal
A töltelékhez
Összesen
380
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 66.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 561.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.2 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
1425
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 90.7 g
Zsír
-
Összesen 266.5 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 538 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2245.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 260 mg
-
Kálcium 466 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 1075 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 733 g
-
Cukor 192 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 217.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 543 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 1157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 372 micro
Összesen
5699
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
380
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
70 dkg finomliszt
-
42 g friss élesztő
-
1 db tojás
-
1 dl napraforgó olaj
-
3 ek tejföl
-
2 dl tej
A töltelékhez
-
4 kávéskanál fahéj
Elkészítés
A tésztához
- Kevés cukros, meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- Hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, a cukrot, a tojást, az 1 dl olajat, és jól kidolgozzuk a tésztát. Duplájára kelesztjük.
- A tésztát vágjuk két részre, és nyújtsuk ki,egyenként, olvasztott vajjal megkenjük , szórjuk meg kristálycukorral és fahéjjal. Csavarjuk fel szorosan, és vágjuk fel csigákra.
- Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, és tetejét kenjük meg olajjal. 20 percig kelesztjük.
- Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 153
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 25723
- Feltöltés dátuma: 2013. november 29.
Ajánló
Ez a recept a nagyi receptje, Ő nem szokta tojással készíteni, nyugodtan kimaradhat belőle. Olcsó és nagyon finom, omlós a tésztája, olajjal megkenve napokig puha marad a kalács, ha egyáltalán marad belőle. tang zhong receptje: 250 ml víz (esetleg tej, vagy keverve), 50 g liszt, ezt sűrűre főzni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
helena26
458 recept
Ez a család kedvencei közé tartozik. A gép kidolgozza, és kinyújtani, megkenni vajjal, megszórni fahéjas cukorral nem tart sokáig. Már jó ideje nem sütöttem, örömet akartam szerezni a családnak, ezért még ebben kánikulában is megsütöttem. Amióta megismertem a tang zhong módszert minden kelt tésztát csakis ezzel a módszerrel készítem. Ropogós a külseje, belül finom lágy, foszlós a tésztája.