Fahéjas-citromos csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petruska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
9g élesztő9 kcal
-
55g tej31 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
A töltelékhez
Összesen
970
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 40.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.5 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 327 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 321 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
970
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 68.9 g
Zsír
-
Összesen 160.6 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 567 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1774.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 797 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 538.1 g
-
Cukor 150 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 154.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1309 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 434 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 1285 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 285 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
3885
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
340
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A langyos tejben elkeverünk egy kevés cukrot és az élesztőt.
- A keverőtálba öntjük a lisztet és a közepébe a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalót is beletesszük. Jó alaposan kidolgozzuk a tésztát, ne ragadjon az edény falához, de túl kemény se legyen. Kevés liszttel vagy tejjel segíthetünk a problémán.
- Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk kb. fél centi vastagra.
- Az olvasztott, de nem folyós vajba elkeverjük a cukrot és a fahéjat, majd ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát. Citromhéjat reszelünk rá és lazán feltekerjük, mint a beiglit.
- Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt vékony falú tepsibe vagy sütőrácsra tesszük a csigákat. Megint kelesztem őket kb. 10-15 percig, majd a forró sütőben készre sütöm.
- Porcukorral meghintve tálalom. Másnap is finom, ha sikerül párat megmenteni belőle!
- Sütés hőfoka: 240 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 469
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 25729
- Feltöltés dátuma: 2012. január 22.
Ajánló
Vendégváráshoz is, iskolába tízórainak, uzsonnára vagy csak mert megkívántuk...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Petruska
61 recept
Családom hatalmas mennyiségű csigát képes bekebelezni. Ez egy jól bevált receptünk, melyet kakaósan is érdemes kipróbálni. Ilyenkor 10-15 dkg vajba keverek el 6 dkg cukrot, 3 dkg kakaóporral.