r
Nosalty Logó

Fahéjas briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Fahéjas briós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3808 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2804.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1255 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.6 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    952 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 3808 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 ek mézet elkeverünk 2 dl langyos tejjel, felfuttatjuk rajta az élesztőt.
  2. Kenyérsütő üstjébe töltjük az élesztős tejet, tejfölt, tojást, a többi mézet, az olvasztott vajat, só és a kétféle lisztet és dagasztó programon dagasztjuk, kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 10 darabra osztjuk.
  4. Egy-egy darab tésztát is ketté vesszük, ovális lappá nyújtjuk (20x10 cm), az egyiket megszórjuk fahéjas cukorral, lefedjük a másik kinyújtott lappal. Hosszában derelyevágóval centiméterenként bevágjuk, de úgy, hogy keretet hagyunk neki, ahol a tészta összefüggő marad.
  5. Az így felvágott tésztát két végénél fogva ellentétes irányba csavarjuk, így megtekerve, majd egyik végét a másikon áthúzva brióst formálunk belőle.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket távol, mert megnőnek.
  7. Megkenjük tojás és tejföl keverékével, tetejét megszórjuk barna cukorral és fél órát langyos helyen kelesztjük.
  8. 170 fokos előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12945
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas briós
Évi néni 1830 recept

Ezt a receptet Limaránál láttam meg és tudtam, hogy másnap reggelire ezt esszük, s lőn. Nagyon szeretem a receptjeit. Kicsit ugyan változtattam rajta, de szinte alig.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...