Fahéjas-almás kalácsfelfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
515
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
2060
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 752.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 80.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
515
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.4 g
Zsír
-
Összesen 69.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 495 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3010.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 888 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 591 mg
-
Nátrium 1258 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 289.4 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 320.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 484 micro
-
Kolin: 409 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 684 micro
Összesen
2060
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet egy lábasban kicsit felmelegítjük, hozzáadjuk reszelt citromlevet, a vanília aromát, tojássárgáját és cukrot, majd összefőzzük, félretesszük kicsit kihűlni.
- Közben felvagdossuk a fahéjas kalácsot (bármilyen megfelel), majd a lábasban összefőzött tejjel leöntjük.
- Az almát leszeleteljük vékonyra, akár egy uborkareszelővel is, majd citromlével kicsit megöntözzük, és a fahéjjal jól összekeverjük.
- A formát, amiben sütjük majd, kikenjük vékonyan vajjal, majd a tejes kalácsot belerakjuk. A tetejére rakjuk a felszeletelt almát.
- Előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb. 25 percig. Akinek erősebben süt a sütője, alacsonyabb fokon is sütheti, vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
- Amíg sül, a megmaradt tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk a porcukrot, majd a kész felfújt tetejére halmozzuk egyenletesen.
- További 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a hab is szépen megsüljön rajta.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 100
- Össznézettség: 37471
- Feltöltés dátuma: 2015. március 29.
Ajánló
Alma nélkül is finom vagy más gyümölccsel is, ami van otthon. A fahéjat ízlés szerint adjuk hozzá. Mivel már eleve édes kalácsot használtam, így kevesebb cukrot tettem bele. Aki péksüteményt használ, akkor több cukor kell hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Nihonka
340 recept
Többnapos fahéjas kaláccsal szerettem volna valamit kezdeni, mert nem szívesen dobok ki ételt, így ha lehet, igyekszem felhasználni máshogy. Ilyen alkalomból készült ez a nagyon finom, almás kalácsfelfújt.