Fahéj parfé vörösboros szilvával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A parféhoz:
-
19g cukor73 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
A vörösboros szilvához:
Összesen
477
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A parféhoz:
-
75g cukor290 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
A vörösboros szilvához:
Összesen
1905
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
A parféhoz:
-
7.6g cukor29 kcal
-
8.1g tojássárgája26 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
25.4g habtejszín74 kcal
A vörösboros szilvához:
Összesen
192
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 286 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.8 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 149.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 234 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
477
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 99.6 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1097.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 543 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231.1 g
-
Cukor 221 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 598.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1066 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 232 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 710 mg
-
Retinol - A vitamin: 982 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 936 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1155 micro
Összesen
1905
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
A parféhoz:
-
75 g cukor
-
4 db tojássárgája
-
0.5 kávéskanál fahéj
-
250 g habtejszín
A vörösboros szilvához:
Elkészítés
A parféhoz:
- A parféhoz a tojások sárgáját a cukorral és a fahéjjal gőzfürdőben, kb. 10 perc alatt krémesre keverjük.
- Hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A parfé masszát elosztjuk formába, lefedjük, és legalább 4 órára fagyasztóba tesszük.
- A szilvát megmossuk, kimagozzuk. A vanília magokat kikaparjuk.
- A bort a cukorral, szegfűszeggel, citromhéjjal és vaníliával felfőzzük. Kb. 5 percig főzzük, míg a cukor felolvad.
- Hozzáadjuk a szilvát, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1289
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A parfét tálaljuk a hideg vagy meleg vörösboros szilvával.