r
Nosalty Logó

Fahéj parfé vörösboros szilvával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Fahéj parfé vörösboros szilvával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A parféhoz:

A vörösboros szilvához:

Összesen 477 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A parféhoz:

A vörösboros szilvához:

Összesen 1905 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A parféhoz:

A vörösboros szilvához:

Összesen 192 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 477 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    99.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.1 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    982 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    936 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1155 micro
Összesen 1905 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A parféhoz:

A vörösboros szilvához:

Elkészítés

A parféhoz:

  1. A parféhoz a tojások sárgáját a cukorral és a fahéjjal gőzfürdőben, kb. 10 perc alatt krémesre keverjük.
  2. Hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A parfé masszát elosztjuk formába, lefedjük, és legalább 4 órára fagyasztóba tesszük.
  3. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. A vanília magokat kikaparjuk.
  4. A bort a cukorral, szegfűszeggel, citromhéjjal és vaníliával felfőzzük. Kb. 5 percig főzzük, míg a cukor felolvad.
  5. Hozzáadjuk a szilvát, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1289
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A parfét tálaljuk a hideg vagy meleg vörösboros szilvával.

Hozzávalók

A parféhoz:

A vörösboros szilvához:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...