r
Nosalty Logó

Extra zöldséges rizs

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Extra zöldséges rizs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A zöldséges rizshez

A tálaláshoz

Összesen 916 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A zöldséges rizshez

A tálaláshoz

Összesen 3660 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A zöldséges rizshez

A tálaláshoz

Összesen 202 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    666 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 916 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3765.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    771 mg
  • Foszfor
    2272 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    726.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2664 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1969 micro
  • β-crypt
    170 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5025 micro
Összesen 3660 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A zöldséges rizshez

  1. A rizst tisztítjuk, mossuk, lecsepegtetjük.
  2. Jénaiba olajat teszünk, majd belerakjuk a rizst, rá az ételízesítőt és a borsot.
  3. Beletesszük a zöldborsót, a mexikói zöldséget,a vörösbabot és a kakukkfüvet.
  4. Felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje.
  5. Sütőben, középső rácson kb. 45 percig pároljuk. Még 10 percet bent hagyjuk kikapcsolt sütőben, hogy teljesen kipereghessen.
  6. Tálaljuk konzerv ananászdarabokkal, -karikákkal és házi őszibarack-befőttel.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 26829
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 08.

Ajánló

Természetesen aki gondolja, párolt húst (pl. csirkét) készíthet mellé, és akkor máris köret lesz belőle. Ásványvizet, esetleg finom bort ajánlok mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Extra zöldséges rizs
Éva-Anyóca 350 recept

Péntek volt, kedvem, ötletem nem sok, spájzba betoppanva, lekapdostam, amihez kedvem volt, és elértem. Asztalra téve, úgy láttam, hús nélküli, könnyedebb ebéd lesz a menü. Belevágtam, és szerencsére sikert arattam vele.:-). A fiam külön örült, nagyon szereti, de, hogy másnap nincs suli, és nincs torna óra, a színes zöldségek effektje miatt kifejezetten, mert ez mindig gondot okoz a főzésnél. (bab, borsó, lencse, sárgaborsó, kukorica, zöldbab...csak akkor főzhetek, ha nincs suli, vagy hétvége van!) :-) Pedig mind jó alapanyag, de meggondolandó, és ezt tudomásul véve kell főznöm (nehéz!), de az étel neve is jelzi, ez most mehetett:-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...