r
Nosalty Logó

Extra sajtos csirkés makaróni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Extra sajtos csirkés makaróni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 3456 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 83 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2538.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    1212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.5 g

Zsír

  • Összesen
    249.5 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1089 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15233.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    3735 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    3618 mg
  • Nátrium
    7274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    3111.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1801 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3456 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A bacont az olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkét.
  2. Átforgatjuk, és felöntjük kevés vízzel, megfőzzük.
  3. Amíg fő a hús, a tésztát feltesszük főni.
  4. Ha kész a hús, akkor félretesszük, és egy másik edényben elkészítjük a szószt.
  5. A tejszínbe felolvasztjuk a sajtokat, hozzáadjuk a bort, a fokhagymakrémet, és fűszerezzük a fűszerekkel.
  6. Ha ez kész, akkor visszatesszük a húst a tűzre, és beleöntjük a sajtszószt. Kevergetés mellett összeforraljuk.
  7. Ha ez megtörtént, összekeverjük a szószos húst a tésztával.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21233
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 29.

Ajánló

Tálaláskor reszelt parmezánnal szórjuk meg, és várjuk meg, amíg ráolvad a sajt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept még nyáron született. Anyukámmal boltba mentünk Balatonon. Nem tudtuk, mi legyen az ebéd, ezért sokáig időztünk a boltban. Majd jött az ötlet, hogy legyen valami tészta. Innentől jött a sajt meg a többi.:) Mivel gyorsan elkészül, és nagyon finom, megismételtük.

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...