Extra finom sült csirke
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Maria.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 17% Zsír
A húshoz
Az áztatáshoz
-
8g fokhagyma10 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
75g só0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
45g rozmaring59 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A fűszervajhoz
Összesen
779
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 17% Zsír
A húshoz
Az áztatáshoz
-
30g fokhagyma40 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
300g só0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
180g rozmaring236 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A fűszervajhoz
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
3g rozmaring4 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
Összesen
3117
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 17% Zsír
A húshoz
Az áztatáshoz
-
1.5g fokhagyma2 kcal
-
8.8g vöröshagyma3 kcal
-
14.7g só0 kcal
-
2.5g cukor9 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
-
8.8g rozmaring12 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A fűszervajhoz
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
0.5g dijoni mustár0 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
Összesen
152
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 57.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 29973 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 347 mg
-
Nátrium 29251 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 213.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 366 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 653 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 631 micro
Összesen
779
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.1 g
Zsír
-
Összesen 229.6 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 776 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119892.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 953 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 1389 mg
-
Nátrium 117006 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.7 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 852.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1462 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 772 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 351 micro
-
Kolin: 492 mg
-
Retinol - A vitamin: 978 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2612 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2526 micro
Összesen
3117
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5885.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 5744 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
A húshoz
Az áztatáshoz
-
10 gerezd fokhagyma
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
30 dkg só
-
5 dkg cukor
-
1 csokor petrezselyem
A fűszervajhoz
-
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A húshoz
- A csirkét a hasával lefelé vágódeszkára fektetjük. A püspökfalatjától indulva csirkeollóval végigvágjuk a gerince mellett mindkét oldalt, majd kiemeljük a gerincét. Ezután megfordítjuk, és erőteljes mozdulattal rányomunk a tenyerünkkel a mellére: így a mellcsont szétroppan, a csirke laposra kiterül.
- Az áztatáshoz a fokhagymagerezdeket és a vöröshagymákat megpucoljuk. A fokhagymagerezdeket egy nagy kés lapjával szétnyomjuk, a vöröshagymákat elnegyedeljük.
- Egy 5 literes edényben mérsékelt tűzön, kevergetve feloldjuk a sót és a cukrot 1 l vízben. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát, a borsot és a friss fűszernövényeket.
- Ha az áztatóvíz kihűlt, beletesszük a csirkét: az edény méretétől függ, állítva vagy fektetve fér-e el benne jobban. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és lefedve 4 órára hűtőbe rakjuk.
- A csirkét, a fokhagymát, a hagymát és a friss fűszernövényeket 30 perccel a sütés előtt kivesszük az áztatóvízből. Mindegyiket lecsepegtetjük, papírtörlőn nagyon alaposan megszárítjuk, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek.
- A fűszervajhoz megpucoljuk, zúzzuk a fokhagymát, majd a mustárral és az aprított fűszernövényekkel együtt belekeverjük a puha vajba. Sózzuk-borsozzuk.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsin a csirke méretének megfelelő területre kiterítjük az áztatáshoz használt fűszernövényeket, fokhagymát, vöröshagymát.
- A csirke bőrét ujjunkkal meglazítjuk a combjánál, a mellénél, a hátánál, és szétkenjük alá a fűszervajat. A bőr nélküli, húsos részét sózzuk-borsozzuk.
- A csirkét a bőrös oldalával felfelé beletesszük a tepsibe, rá az „ágyra". Bedugjuk alá a szárnyait, a kilógó "ágyat" elrendezünk úgy, hogy a csirke alá kerüljön. A csirke bőrét megkenjük olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.
- A csirkét megsütjük a sütőben. Ha beleszúrunk egy hústűvel és nem rózsaszín, hanem áttetsző lé jön ki belőle, készen van.
- Kivesszük a sütőből, alufóliát borítunk rá, és 10 percig pihentetjük, mielőtt feldarabolnánk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x35
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 209
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 54829
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 13.
Ajánló
Nagyon finom lett. Aki nem kedveli a rozmaringot, annak nem fog ízleni. Nagyon erőteljes íze van a rozmaringnak, mivel forralva is van, és sütve is, így erőteljesen kijön az aromája.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Maria.
190 recept
A tv-ben egyik vasárnap volt. Ezen az oldalon meg lehet találni a receptet és még több finomságot Stahl Judittól.