Expressz croissant 2. - reggelire
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 57.1 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1089.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 327 mg
-
Nátrium 477 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 88.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 476 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 468 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.7 g
Zsír
-
Összesen 228.3 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 916 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4359.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 277 mg
-
Kálcium 627 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 1309 mg
-
Nátrium 1909 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 598.6 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 355.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1903 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 637 micro
-
Kolin: 441 mg
-
Retinol - A vitamin: 1870 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 402 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 613 micro
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- A hozzávalókból a vaj kivételével tésztát dagasztunk, majd 1-1,5 órára a hűtőbe tesszük
- Ezután nyolc egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük, majd mindet kör alakúra, jó vékonyra nyújtjuk.
- A hideg vajat lereszeljük sajtreszelőn és hétfelé osztjuk.
- Az első kinyújtott lapra szórunk egy adagot, majd rá a következő lap, majd vaj majd megint tészta amíg el nem fogy. A legutolsó lap tetejére nem kell vaj.
- A tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, majd 16 cikkre vágjuk. Lehet 20 cikkre is, akkor kisebb kiflik lesznek. Feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
- Éjszakára mennek a kiflik a hűtőbe.
- Reggel tojással lekenjük, sajttal megszórjuk és hideg sütőben kezdjük el sütni a croissant-okat. Ha nem éjszakáztatjuk, akkor a formázás után hagyjuk a duplájára kelni, csak akkor előmelegített sütőben sütjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 826
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 68600
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 13.
Ajánló
Legközelebb kevesebb cukrot teszek a tésztába, egy nagyon picivel több sót, és megtöltöm sajttal vagy esetleg sonkával. Aki az édeset szereti, az töltheti csokikockákkal is vagy amivel szereti. Tényleg csak a fantázia szab határt.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Ennél gyorsabban reggelire friss péksüteményt még nem csináltam. Azért volt gyors, mert előző este mindent elkészítettem, és tényleg csak a sütés várt rám reggelre. Amikor ébredezett a család, már a frissen sülő kifli illatára ébredt :) Ez a recept megint Limara receptjei közül való. Olyat kerestem, amit nem kell hajtogatni, mert az nekem soha nem sikerül. Ez a módszer nekem jobban tetszett, könnyebben kivitelezhető. (mondjuk ezzel a módszerrel is van mit gyakorolnom). A vajat reszelés előtt betettem a fagyasztóba. Csak a fele tésztából csináltam kifliket (ebből sem lett kevés), a másik felét beraktam a fagyasztóba. Azokat majd a hétvégén megcsinálom.