r
Nosalty Logó

Expressz croissant 2. - reggelire

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz Éva
Expressz croissant 2. - reggelire
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4884 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4359.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    1909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1903 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1870 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 4884 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókból a vaj kivételével tésztát dagasztunk, majd 1-1,5 órára a hűtőbe tesszük
  2. Ezután nyolc egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük, majd mindet kör alakúra, jó vékonyra nyújtjuk.
  3. A hideg vajat lereszeljük sajtreszelőn és hétfelé osztjuk.
  4. Az első kinyújtott lapra szórunk egy adagot, majd rá a következő lap, majd vaj majd megint tészta amíg el nem fogy. A legutolsó lap tetejére nem kell vaj.
  5. A tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, majd 16 cikkre vágjuk. Lehet 20 cikkre is, akkor kisebb kiflik lesznek. Feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
  6. Éjszakára mennek a kiflik a hűtőbe.
  7. Reggel tojással lekenjük, sajttal megszórjuk és hideg sütőben kezdjük el sütni a croissant-okat. Ha nem éjszakáztatjuk, akkor a formázás után hagyjuk a duplájára kelni, csak akkor előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 826
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 68600
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 13.

Ajánló

Legközelebb kevesebb cukrot teszek a tésztába, egy nagyon picivel több sót, és megtöltöm sajttal vagy esetleg sonkával. Aki az édeset szereti, az töltheti csokikockákkal is vagy amivel szereti. Tényleg csak a fantázia szab határt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Expressz croissant 2. - reggelire
Sz Éva 19 recept

Ennél gyorsabban reggelire friss péksüteményt még nem csináltam. Azért volt gyors, mert előző este mindent elkészítettem, és tényleg csak a sütés várt rám reggelre. Amikor ébredezett a család, már a frissen sülő kifli illatára ébredt :) Ez a recept megint Limara receptjei közül való. Olyat kerestem, amit nem kell hajtogatni, mert az nekem soha nem sikerül. Ez a módszer nekem jobban tetszett, könnyebben kivitelezhető. (mondjuk ezzel a módszerrel is van mit gyakorolnom). A vajat reszelés előtt betettem a fagyasztóba. Csak a fele tésztából csináltam kifliket (ebből sem lett kevés), a másik felét beraktam a fagyasztóba. Azokat majd a hétvégén megcsinálom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...