Express croissant 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
1247
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
4992
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.9 g
Zsír
-
Összesen 58.2 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1143.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 351 mg
-
Nátrium 494 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 98 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 495 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 487 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
1247
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.7 g
Zsír
-
Összesen 232.9 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1096 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4573.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 292 mg
-
Kálcium 655 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 1404 mg
-
Nátrium 1978 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 608.9 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 392 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1980 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 122 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 660 micro
-
Kolin: 584 mg
-
Retinol - A vitamin: 1948 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 402 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 856 micro
Összesen
4992
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
318
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet egy evőkanál cukorral meglangyosítjuk, és megkelesztjük benne az élesztőt.
- A maradék 4 evőkanál cukrot a liszthez tesszük, és minden más hozzávalót a hideg vaj kivételével.
- A felfuttatott tejjel összedolgozzuk a tésztát. 1-1,5 órára a hűtőbe tesszük.
- Ezután nyolc egyforma darabra vágjuk, és mindegyiket nagyon vékony kör alakra nyújtjuk.
- A hideg 25 dkg-os vajat kb. 7 részre osztjuk, és sajtreszelőn az első körre reszeljük, majd rátesszük a következő kinyújtott kört, és arra is vajat reszelünk addig, amíg el nem fogy a 8 db kör, meg a vaj. A legfelsőre már nem kerül vaj.
- Ezután az egészet kinyújtjuk vékonyra kb. 3 mm-re, majd 16 cikkre vágjuk.
- Mindegyiket megkenjük olyan töltelékkel, amivel szeretnénk - én most nutellát tettem bele, de sajtosan nagyon finom vagy lekvár, gesztenye stb...
- Feltekerjük őket, majd sűtőpapírral bélelt tepsibe tesszük, folpack-kal lefedjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Reggel csak megkenjük tojással, megsütjük, és kész a friss reggeli croissant.
- Ha nem éjszakáztatjuk, akkor duplájára hagyjuk megkelni, és akkor 180 fokon 15 perc elég.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 1021
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 89142
- Feltöltés dátuma: 2011. május 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagyon bejött nekünk ez a recept, mikor először megcsináltam a hűtöbe tettem éjszakára, reggel, mikor álmosan felkeltem betettem a sütőbe, mire mindenki felkelt a finom illatokra, addigra kész volt a friss croissant. Csak este van vele egy fél óra munka, mire elkészítjük, de megéri, mert reggel nem kerül több időbe, mire megsül. Mintha elmennék a pékségbe valamiért, és nem utolsó sorban a család öröme, mikor friss (adalékanyagmentes) péksüteményt visznek magukkal.Nagyon finom nagy croissant-ok lesznek belőle. Én sajtosan szeretem, a gyermekeim édesen.