r
Nosalty Logó

Express croissant 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Express croissant 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4992 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    98 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 1247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.7 g

Zsír

  • Összesen
    232.9 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4573.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1404 mg
  • Nátrium
    1978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    608.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    392 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1980 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1948 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 4992 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet egy evőkanál cukorral meglangyosítjuk, és megkelesztjük benne az élesztőt.
  2. A maradék 4 evőkanál cukrot a liszthez tesszük, és minden más hozzávalót a hideg vaj kivételével.
  3. A felfuttatott tejjel összedolgozzuk a tésztát. 1-1,5 órára a hűtőbe tesszük.
  4. Ezután nyolc egyforma darabra vágjuk, és mindegyiket nagyon vékony kör alakra nyújtjuk.
  5. A hideg 25 dkg-os vajat kb. 7 részre osztjuk, és sajtreszelőn az első körre reszeljük, majd rátesszük a következő kinyújtott kört, és arra is vajat reszelünk addig, amíg el nem fogy a 8 db kör, meg a vaj. A legfelsőre már nem kerül vaj.
  6. Ezután az egészet kinyújtjuk vékonyra kb. 3 mm-re, majd 16 cikkre vágjuk.
  7. Mindegyiket megkenjük olyan töltelékkel, amivel szeretnénk - én most nutellát tettem bele, de sajtosan nagyon finom vagy lekvár, gesztenye stb...
  8. Feltekerjük őket, majd sűtőpapírral bélelt tepsibe tesszük, folpack-kal lefedjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  9. Reggel csak megkenjük tojással, megsütjük, és kész a friss reggeli croissant.
  10. Ha nem éjszakáztatjuk, akkor duplájára hagyjuk megkelni, és akkor 180 fokon 15 perc elég.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 1021
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 89108
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon bejött nekünk ez a recept, mikor először megcsináltam a hűtöbe tettem éjszakára, reggel, mikor álmosan felkeltem betettem a sütőbe, mire mindenki felkelt a finom illatokra, addigra kész volt a friss croissant. Csak este van vele egy fél óra munka, mire elkészítjük, de megéri, mert reggel nem kerül több időbe, mire megsül. Mintha elmennék a pékségbe valamiért, és nem utolsó sorban a család öröme, mikor friss (adalékanyagmentes) péksüteményt visznek magukkal.Nagyon finom nagy croissant-ok lesznek belőle. Én sajtosan szeretem, a  gyermekeim édesen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...