r
Nosalty Logó

Az év utolsó bográcsos paprikás krumplija

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Az év utolsó bográcsos paprikás krumplija
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 17349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3825.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    3142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    1072 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 1447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    627.1 g

Zsír

  • Összesen
    1214.7 g
  • Telített zsírsav
    430 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    45906.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    2300 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    1421 mg
  • Foszfor
    4216 mg
  • Nátrium
    37710 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1006.3 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    146 mg

VÍZ

  • Összesen
    6109.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1177 micro
  • B6 vitamin:
    19 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    82 mg
  • C vitamin:
    1237 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1155 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    682 micro
  • β-karotin
    9217 micro
  • β-crypt
    1500 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    6314 micro
Összesen 17349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    112 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk majd nagyobb hasábokra vagdossuk.
  2. A vöröshagymát meghámozzuk és felkockázzuk. Ugyanígy a paprikát is kis kockákra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk és gerezdekre vágjuk. A fokhagymát is meghámozzuk és felaprítjuk.
  3. A szalonnát felkockázzuk.
  4. A bográcsba kb. 2 dl olajat teszünk, majd beledobjuk a szalonnát és hagyjuk, hogy jól átsüljön.
  5. Belerakjuk a hagymát, és ha szükséges, akkor még kevés olajat öntünk hozzá. Megsózzuk (kb. 5-6 ek elegendő az egészhez) és folyamatosan kevergetve megfonnyasztjuk.
  6. Beletesszük az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot. Kis vizet öntünk rá, és hagyjuk egy kicsit együtt főni.
  7. Rászórjuk a fűszereket és a fokhagymát, majd beletesszük a krumplit. Felöntjük vízzel, hogy kb. félig érjen.
  8. Ha felforrt, beletesszük a feldarabolt kolbászt, majd hagyjuk hogy a krumpli teljesen megpuhuljon. (Az sem baj, ha kicsit szétfő, mert akkor sűrűbb lesz a szaft.)
  9. A virsliket meghámozzuk és háromba vágjuk, majd belekeverjük a krumpliba. Ezzel már elég csak pár percig főzni.
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 95470
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az év utolsó bográcsos paprikás krumplija
ze(n)derta 188 recept

Mivel már korán sötétedik, és csak munka után kezdtük el a főzőcskézést, ezért esett a választás erre a gyorsan elkészíthető étekre. A sok szorgos kéz pillanatok alatt hámozott, darabolt, aprított mindent... Igazán finom lett a végeredmény. (Ezt a mennyiséget 20 éhes emberre számoltuk, de még így is maradt belőle egy kevés.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...