r
Nosalty Logó

Étcsokis kosárkák szederrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Orkat
Étcsokis kosárkák szederrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    264.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1679.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.7 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2625 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2452 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2050 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 4555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt (gáz) előmelegítjük 160 fokra, közben elkészítjük a tésztát.
  2. A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojások sárgáit, a cukrot, és egynemű tésztát gyúrunk belőle. (Ha a tészta túlságosan ragadna, tegyük hűtőbe, fóliába tekerve, kb. 30 percre.)
  3. Majd lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Az én formáimhoz 7 cm-es köröket szaggattam a tésztából, majd a kosárka formákba nyomkodtam, aztán 12-15 perc alatt aranybarnára sütöttem a tészta alapot. (Kicsit, de tényleg csak minimálisan megemelkedett az alja, de én ezért a pár milliméterért nem súlyoztam le a szokásos zsírpapíros/babos/diós módon.)
  4. Még forrón rácsra tesszük a kosárkákat hűlni.

A töltelékhez

  1. Természetesen a sütési idő alatt elkészítjük a csokoládékrémet is. Egy lábosban csomómentesen elkeverjük az étcsokis pudingport és cukrot a 4 dl tejben.
  2. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük. Később a 10 dkg puha margarinnal habosra keverjük.
  3. Az időközben kihűlt kosárkák aljába egy-egy kávéskanál szeder ízt kanalazunk, rásimítunk egy púpos teáskanál csokoládékrémet, majd egy-egy szem szederrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1028
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudtam ellenállni az étcsokoládé és a szeder csábításának. Egyesülésük a következőképpen teljesedett be. A linzer kosárka alapban savanykás 'lekvár-párnán' ül a csokoládés krém, megkoronázva egy szem fanyar-édes szederrel. Csodás csábítás...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...