Eszterházy-torta Nagymama konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Thisandthat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 34% Zsír
Tészta
-
17g tojásfehérje9 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
13g dió82 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Krém
-
29g tej16 kcal
-
14 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
8g dió55 kcal
Díszítés
-
45 kcal
-
3g étcsokoládé14 kcal
-
4g dió27 kcal
Összesen
480
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 34% Zsír
Tészta
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g dió981 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Krém
-
350g tej196 kcal
-
171 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g dió654 kcal
Díszítés
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
30g étcsokoládé164 kcal
-
50g dió327 kcal
Összesen
5759
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 34% Zsír
Tészta
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
9.8g cukor38 kcal
-
9.8g dió64 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Krém
-
22.8g tej13 kcal
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.1g rumaroma0 kcal
-
6.5g porcukor25 kcal
-
13g vaj93 kcal
-
6.5g dió43 kcal
Díszítés
-
6.5g fehér csokoládé35 kcal
-
2g étcsokoládé11 kcal
-
3.3g dió21 kcal
Összesen
376
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
480
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.3 g
Zsír
-
Összesen 407.2 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 149 g
-
Koleszterin 453 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3725.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 982 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 568 mg
-
Foszfor 1414 mg
-
Nátrium 640 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 473.5 g
-
Cukor 356 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 231 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1381 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 1351 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
5759
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
376
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
5 db tojásfehérje
-
15 dkg cukor
-
15 dkg dió
-
5 dkg finomliszt
-
1 csipet fahéj
Krém
-
3.5 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 ek cukor
-
2 ml rumaroma
-
10 dkg porcukor
-
20 dkg vaj
-
10 dkg dió
Díszítés
-
10 dkg fehér csokoládé
-
3 dkg étcsokoládé
-
5 dkg dió
Elkészítés
Tészta
- A tojások fehérjét robotgéppel felverjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot.
- A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshabhoz. A tészta állaga sűrűbb lesz, mint a piskótatésztáé.
- Egy kisebb méretű (az enyém 18 cm-es) tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, majd beleadagoljuk a tészta 1/4-ét, ha sikerül, akkor csak az 1/5-ét. Az én tortám 4 lapos lett, de jobb esetben 5 részre tudjuk osztani a tésztát.
- Minden tésztalap alá új sütőpapírt teszünk, és egyenként kb. 10-12 perc alatt kisütjük őket 180 fokon, alsó-felső sütésen.
- Ezalatt elkészítjük a krémet.
Krém
- A tejben a szokásos módon megfőzzük a pudingport a cukorral.
- Amikor kihűlt, hozzáadjuk a rumaromát.
- A porcukrot és a vajat habosra keverjük, majd a kihűtött pudinghoz adjuk. Végül belekerül a darált dió is.
Díszítés
- A két csokit külön felolvasztjuk (a fehér csokihoz hozzáadhatunk egy egy evőkanálnyi olajat is).
- Összeállítjuk a tortát úgy, hogy a krémből ne kerüljön az utolsó lapra, és hagyjunk a szélére is.
- Rácsorgatjuk a tetejére a fehér csokit, majd az étcsokoládét zsákba töltjük, és csiga alakzatot rajzolunk rá középről kifelé haladva. Ezután egy fogpiszkálóval középről kifelé húzunk négy vonalat úgy, hogy ezzel negyedeljük a torta tetejét. Azután a negyedeket harmadoljuk két-két vonallal, kívülről a közepe felé.
- Miután a csokoládé egy kicsit megdermedt a tetején, a torta szélét is a krémmel vonjuk be, végül darált diót szórunk rá.
- Ízlés szerint díszíthetjük még tejszínhabbal vagy egész dióval, ki hogyan szereti.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 89
- Össznézettség: 46327
- Feltöltés dátuma: 2015. április 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Thisandthat
161 recept
Anyukám kedvenc édessége az Eszterházy-torta. Ezzel leptem meg nemrégiben. Érdemes kipróbálni, mert különleges, de nagyon egyszerű elkészíteni! A recept innen van: nlcafe.hu.