r
Nosalty Logó

Eszterházy-torta Nagymama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Thisandthat
Eszterházy-torta Nagymama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 5759 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.3 g

Zsír

  • Összesen
    407.2 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3725.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    982 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    231 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1381 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1351 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 5759 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojások fehérjét robotgéppel felverjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot.
  2. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshabhoz. A tészta állaga sűrűbb lesz, mint a piskótatésztáé.
  3. Egy kisebb méretű (az enyém 18 cm-es) tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, majd beleadagoljuk a tészta 1/4-ét, ha sikerül, akkor csak az 1/5-ét. Az én tortám 4 lapos lett, de jobb esetben 5 részre tudjuk osztani a tésztát.
  4. Minden tésztalap alá új sütőpapírt teszünk, és egyenként kb. 10-12 perc alatt kisütjük őket 180 fokon, alsó-felső sütésen.
  5. Ezalatt elkészítjük a krémet.

Krém

  1. A tejben a szokásos módon megfőzzük a pudingport a cukorral.
  2. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a rumaromát.
  3. A porcukrot és a vajat habosra keverjük, majd a kihűtött pudinghoz adjuk. Végül belekerül a darált dió is.

Díszítés

  1. A két csokit külön felolvasztjuk (a fehér csokihoz hozzáadhatunk egy egy evőkanálnyi olajat is).
  2. Összeállítjuk a tortát úgy, hogy a krémből ne kerüljön az utolsó lapra, és hagyjunk a szélére is.
  3. Rácsorgatjuk a tetejére a fehér csokit, majd az étcsokoládét zsákba töltjük, és csiga alakzatot rajzolunk rá középről kifelé haladva. Ezután egy fogpiszkálóval középről kifelé húzunk négy vonalat úgy, hogy ezzel negyedeljük a torta tetejét. Azután a negyedeket harmadoljuk két-két vonallal, kívülről a közepe felé.
  4. Miután a csokoládé egy kicsit megdermedt a tetején, a torta szélét is a krémmel vonjuk be, végül darált diót szórunk rá.
  5. Ízlés szerint díszíthetjük még tejszínhabbal vagy egész dióval, ki hogyan szereti.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 46076
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eszterházy-torta Nagymama konyhájából
Thisandthat 161 recept

Anyukám kedvenc édessége az Eszterházy-torta. Ezzel leptem meg nemrégiben. Érdemes kipróbálni, mert különleges, de nagyon egyszerű elkészíteni! A recept innen van: nlcafe.hu.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...