Eszterházy torta 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához (6 lap)
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
69g cukor267 kcal
-
69g dió451 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
A tetejére és az oldalára
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
25g fehér csokoládé135 kcal
Összesen
1876
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához (6 lap)
-
480g tojásfehérje250 kcal
-
276g cukor1068 kcal
-
276g dió1805 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
A töltelékhez
-
152 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
300g tej168 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
300g margarin2151 kcal
-
40g rum92 kcal
A tetejére és az oldalára
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
Összesen
7505
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához (6 lap)
-
21.5g tojásfehérje11 kcal
-
12.3g cukor48 kcal
-
12.3g dió81 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
A töltelékhez
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
7.4g tojás9 kcal
-
13.4g tej8 kcal
-
6.7g cukor26 kcal
-
13.4g margarin96 kcal
-
1.8g rum4 kcal
A tetejére és az oldalára
-
2.2g étcsokoládé12 kcal
-
4.5g fehér csokoládé24 kcal
Összesen
336
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.2 g
Zsír
-
Összesen 122.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1194.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 420 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.6 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 157.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 676 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 636 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 469 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
1876
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.7 g
Zsír
-
Összesen 491.1 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 161 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 208 g
-
Koleszterin 565 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4778 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 977 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 615 mg
-
Foszfor 1680 mg
-
Nátrium 1276 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 654.5 g
-
Cukor 531 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 630.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2702 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 300 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 384 micro
-
Kolin: 613 mg
-
Retinol - A vitamin: 2545 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1876 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 781 micro
Összesen
7505
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
336
kcal
Hozzávalók
A tésztához (6 lap)
A töltelékhez
A tetejére és az oldalára
-
5 dkg étcsokoládé
-
10 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
A tésztához (6 lap)
- Piskótalap elkészítése:
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot is.
- A diót a liszttel összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
- Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk a masszát.
- Előmelegített sütőben kb. 18 percig sütjük.
- Töltelék elkészítése:
- A pudingport a tojásokkal meg egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
- A többi tejet a cukorral felforraljuk, majd a tojásos masszát beleöntjük, és folyamatos keverés mellett 1-2 perc alatt krém- sűrűségűre főzzük.
- Megvárjuk, míg kihűl, és utána apránként hozzáadjuk a habosra kevert vajat és a 4 cl rumot.
- A töltelékből úgy gazdálkodjunk, hogy abból valamennyi a külsejére is maradjon.
- Díszítés:
- A tetejét olvasztott fehércsokival leöntjük, és abba olvasztott étcsokival függőlegesen, párhuzamosan csíkokat húzunk, majd egy fogpiszkáló segítségével vízszintesen is húzunk ebbe vonalakat!
- A torta oldalát finom darált dióval megszórjuk.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 18 perc
- Receptkönyvben: 365
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 89
- Össznézettség: 172597
- Feltöltés dátuma: 2010. január 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Apukámnak készítettem születésnapjára. Először nagyon bonyolultnak tűnt, de aztán kiderült, hogy mégse olyan nehéz! Egy kis odafigyelés az egész:-) Remélem, másoknak is elnyeri a tetszését! Eredetileg fondant bevonat kell rá, de én fehércsokit olvasztottam gőz felett, és abba csurgattam bele az étcsokoládét.