r
Nosalty Logó

Eszterházy torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eszterházy torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (6 lap)

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 1876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (6 lap)

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 7505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (6 lap)

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 336 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    122.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 1876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.7 g

Zsír

  • Összesen
    491.1 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    208 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4778 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    977 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    615 mg
  • Foszfor
    1680 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.5 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2702 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2545 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1876 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 7505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

A tésztához (6 lap)

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Elkészítés

A tésztához (6 lap)

  1. Piskótalap elkészítése:
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot is.
  3. A diót a liszttel összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk a masszát.
  5. Előmelegített sütőben kb. 18 percig sütjük.
  6. Töltelék elkészítése:
  7. A pudingport a tojásokkal meg egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
  8. A többi tejet a cukorral felforraljuk, majd a tojásos masszát beleöntjük, és folyamatos keverés mellett 1-2 perc alatt krém- sűrűségűre főzzük.
  9. Megvárjuk, míg kihűl, és utána apránként hozzáadjuk a habosra kevert vajat és a 4 cl rumot.
  10. A töltelékből úgy gazdálkodjunk, hogy abból valamennyi a külsejére is maradjon.
  11. Díszítés:
  12. A tetejét olvasztott fehércsokival leöntjük, és abba olvasztott étcsokival függőlegesen, párhuzamosan csíkokat húzunk, majd egy fogpiszkáló segítségével vízszintesen is húzunk ebbe vonalakat!
  13. A torta oldalát finom darált dióval megszórjuk.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 365
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 89
  • Össznézettség: 172597
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukámnak készítettem születésnapjára. Először nagyon bonyolultnak tűnt, de aztán kiderült, hogy mégse olyan nehéz! Egy kis odafigyelés az egész:-) Remélem, másoknak is elnyeri a tetszését! Eredetileg fondant bevonat kell rá, de én fehércsokit olvasztottam gőz felett, és abba csurgattam bele az étcsokoládét.

Hozzávalók

A tésztához (6 lap)

A töltelékhez

A tetejére és az oldalára

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...