r
Nosalty Logó

Északi-tengeri halleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Északi-tengeri halleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 1689 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 50 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2117.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    1474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8470.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1591 mg
  • Nátrium
    5897 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1116.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    882 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    326 micro
  • β-karotin
    1877 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1542 micro
Összesen 1689 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    229 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A halat kb. 2,5 cm-es kockára vágjuk és meglocsoljuk a citromlével.
  2. Forraljuk fel az alaplét a fehérborral és a mogyoróhagymával.
  3. Adjuk hozzá a halakat fajtánként, puhulási idejüknek megfelelően.( Legkevesebb idő a tőkehalnak, lazacnak a kagylónak és a ráknak kell.)
  4. Fedő nélkül lassú tűzön főzzük max. 10 percig.
  5. Ha a hal megfőtt, keverjük a tejszínt simára a tojássárgájával és adjuk a tűzről lehúzott leveshez. Tegyük bele az apróra felkockázott paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet.
  6. Krutonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 17872
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Szakácsok Könyvében találtam rá erre a különleges levesre. Bármilyen tengeri halfilét tehetünk bele, minél többféle halból készítjük annál finomabb az íze. Jó hozzá a vörös márna, tengeri süllő, tőkehal, lazac, nagy rombuszhal, tisztított garnélarák, fésűkagyló.

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...