Északi-tengeri halleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
250g hal144 kcal
-
375g csirke alaplé26 kcal
-
45g fehérbor37 kcal
-
6g citromlé1 kcal
-
42g salottahagyma28 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
8g habtejszín22 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
A levesbetéthez
-
25g kruton102 kcal
Összesen
423
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
1000g hal576 kcal
-
1500g csirke alaplé105 kcal
-
180g fehérbor148 kcal
-
24g citromlé5 kcal
-
168g salottahagyma110 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
A levesbetéthez
-
100g kruton407 kcal
Összesen
1689
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
29.7g hal17 kcal
-
44.5g csirke alaplé3 kcal
-
5.3g fehérbor4 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
3 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
0.9g habtejszín3 kcal
-
8.9g paradicsom2 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
A levesbetéthez
-
3g kruton12 kcal
Összesen
50
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.4 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2117.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 398 mg
-
Nátrium 1474 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 279.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 220 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 81 micro
-
β-karotin 469 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 385 micro
Összesen
423
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.5 g
Zsír
-
Összesen 42.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 984 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8470.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 324 mg
-
Kálcium 351 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 287 mg
-
Foszfor 1591 mg
-
Nátrium 5897 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1116.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 476 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 882 micro
-
K vitamin: 183 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 482 micro
-
Kolin: 800 mg
-
Retinol - A vitamin: 305 micro
-
α-karotin 326 micro
-
β-karotin 1877 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 1542 micro
Összesen
1689
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 229 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
50
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1.5 l csirke alaplé
-
1.8 dl fehérbor
-
3 ek citromlé
-
6 db salottahagyma
-
3 db tojássárgája
-
30 ml habtejszín
A levesbetéthez
-
10 dkg kruton
Elkészítés
A leveshez
- A halat kb. 2,5 cm-es kockára vágjuk és meglocsoljuk a citromlével.
- Forraljuk fel az alaplét a fehérborral és a mogyoróhagymával.
- Adjuk hozzá a halakat fajtánként, puhulási idejüknek megfelelően.( Legkevesebb idő a tőkehalnak, lazacnak a kagylónak és a ráknak kell.)
- Fedő nélkül lassú tűzön főzzük max. 10 percig.
- Ha a hal megfőtt, keverjük a tejszínt simára a tojássárgájával és adjuk a tűzről lehúzott leveshez. Tegyük bele az apróra felkockázott paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet.
- Krutonnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 17968
- Feltöltés dátuma: 2008. december 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A Szakácsok Könyvében találtam rá erre a különleges levesre. Bármilyen tengeri halfilét tehetünk bele, minél többféle halból készítjük annál finomabb az íze. Jó hozzá a vörös márna, tengeri süllő, tőkehal, lazac, nagy rombuszhal, tisztított garnélarák, fésűkagyló.