r
Nosalty Logó

Estike 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Estike 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2879 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 314 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.6 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 721 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3089.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1363 mg
  • Nátrium
    783 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.3 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 2879 kcal
  • 6% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.
  2. A porcukrot, vaníliás cukrot, a tojásokat robotgéppel habosra keverjük kb. 5 perc alatt.
  3. Ebbe a keverékbe belekeverjük a lisztet és a sütőport.
  4. Egy nylonzacskó sarkán lyukat vágunk, és a zsírozott, lisztezett tepsibe kb. 5 Ft-os nagyságú "érméket" készítünk. A mazsolát lecsepegtetjük, és minden egyes halomra helyezünk egyet.
  5. Nevéből is kiindulva egy éjszakán keresztül pihentetjük, majd reggel sütjük. Nem biztos, hogy az a sütési idő, amit írtam elég, vagy szükséges. A lényeg, hogy a színe hasonlítson a képen találhatóhoz. Nagyon fontos, hogy a sütőajtót ne nyissuk rá, mert úgy viselkedik, mint a piskóta!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 27690
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 18.

Ajánló

Egyszerű aprósüti akár teához vagy kávéhoz, esetleg magában fogyasztva, a lényeg, hogy ropogós és édes. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az éjszakai pihentetés elvileg azért kell, hogy a rétegek olyan szépen szétváljanak, ahogy a képen is látszik. Alul kellene lennie egy "tömörebb" résznek,  a tetején pedig egy ropogós, habcsókra emlékeztető rétegnek. Nem kell megijedni, ha nem válik szét, nekem is még csak egyszer sikerült. :P Ha valaki esetleg rájönne, mi a titok nyitja, akkor nagyon megköszönném, ha megosztaná velem is! A lényeg viszont annyi, hogy így is, úgy is nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...