r
Nosalty Logó

Estike

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Estike
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 1143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    196.7 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.8 g
  • Cukor
    417 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1754 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1726 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 4567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kávékrém készítése:
  2. A tejhez állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, tojásokat, cukrot.
  3. Kisrugóssal folyamatosan keverve, takaréklángon sűrű krémet főzünk.
  4. A tűzről levéve hozzáadjuk először az instant kávéport, majd a vajat, tovább keverjük, míg langyos nem lesz.
  5. Kihűtjük.
  6. Tészta készítése:
  7. Cukrot, a vanillinnal és a tojásokkal (2 egész + 1 sárga) és a vajjal nagyon simára keverjük, míg szálkás nem lesz.
  8. A liszt hozzáadása után tovább keverjük, még legalább tíz percet.
  9. Vajazott tepsire szaggatunk diónyi darabokat, jó messze egymástól, mert szétterül.
  10. Tojásfehérjével megkenve mérsékelt tűznél sütjük.
  11. Összeállítás:
  12. Már nincs is más hátra, mint a tésztakorongok krémmel való összetapasztása.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 36784
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 06.

Ajánló

Sokáig elálló remek sütemény. Akkor a legfinomabb, ha egy éjszakát pihen a krémmel, - sajnos ezt ritkán éri meg! A kávékrém nélkül is adhatjuk kávé, tea mellé, ebben az esetben ízesíthetjük a tallérokat ánizzsal, akár kókusszal, vagy tehetünk a tetejére mazsolát, aszalt gyümölcsöt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Estike
Harmathy Ildikó 313 recept

Nagyanyám sütijei közül az egyik kedvenc. Azért hívják Estikének, mert állítólag este kell kikeverni a tésztát és reggel sütni. Kipróbáltam így is, nincs különbség.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...