r
Nosalty Logó

Erdélyi puncstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Erdélyi puncstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 714 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 714 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    295 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3252.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1464 mg
  • Nátrium
    766 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2912 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    505 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2864 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2353 micro
Összesen 4291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Az egész tojásokat a porcukorral 20 percig gépi habverővel keverjük.
  2. A citrom héját és a sütőporral elvegyített lisztet lazán belekeverjük a tojásos-cukros masszába.
  3. Sütőpapírral bélelt (25 cm-es) tortaformába öntjük és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Először 200 fokon 10 percig, majd 175 fokon további 30 percig sütjük. Mielőtt kivennénk, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  4. A megsült piskótáról a sütőpapírt lehúzzuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A kihűlt piskóta tetejéről 1,5 cm vastag lapot levágunk és félretesszük.
  6. Az alsó részéből kikaparjuk a belsejét úgy, hogy 1 centis réteg maradjon.
  7. A kiszedett piskótát tálba tesszük, összemorzsoljuk és meglocsoljuk a rummal.
  8. A vajat a tojásságákkal és a porcukorral habosra keverjük, majd a rumos piskótával simára összedolgozzuk.
  9. Az így kapott keveréket betöltjük a piskóta aljába és a félretett tetejét ráborítjuk.
  10. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, majd a tejszínhabbal bevonjuk a tortát.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 51513
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 04.

Ajánló

Amennyiben előreláthatólag a tortánk aznap nem fogy el, akkor érdemes puncstortához illő cukormázzal bevonni és a tejszínhabot külön tálalni hozzá. Így biztos, hogy a tejszínhab nem áztatja el a tortánkat másnapra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégváró süteménynek készítettem el.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...