Erdélyi puncstorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
25g vaj179 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
4g rum9 kcal
A tetejére
-
67g habtejszín195 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
Összesen
714
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
150g vaj1076 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
24g rum55 kcal
A tetejére
-
400g habtejszín1168 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
4291
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
24.7g tojás31 kcal
-
9g porcukor35 kcal
-
6.7g finomliszt25 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
11.2g vaj81 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
9g porcukor35 kcal
-
1.8g rum4 kcal
A tetejére
-
30g habtejszín87 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
Összesen
321
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 49.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 452 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 542.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 95.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 485 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 477 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 392 micro
Összesen
714
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.5 g
Zsír
-
Összesen 295 g
-
Telített zsírsav 170 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2715 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3252.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 745 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 1464 mg
-
Nátrium 766 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 341.9 g
-
Cukor 266 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 570.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2912 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 505 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 1614 mg
-
Retinol - A vitamin: 2864 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 548 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2353 micro
Összesen
4291
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
321
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 púpozott ek porcukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 tk sütőpor
A krémhez
-
15 dkg vaj
-
4 db tojássárgája
-
12 dkg porcukor
-
3 ek rum
A tetejére
-
4 dl habtejszín
-
4 teáskanál porcukor
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A piskótához
- Az egész tojásokat a porcukorral 20 percig gépi habverővel keverjük.
- A citrom héját és a sütőporral elvegyített lisztet lazán belekeverjük a tojásos-cukros masszába.
- Sütőpapírral bélelt (25 cm-es) tortaformába öntjük és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Először 200 fokon 10 percig, majd 175 fokon további 30 percig sütjük. Mielőtt kivennénk, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
- A megsült piskótáról a sütőpapírt lehúzzuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A kihűlt piskóta tetejéről 1,5 cm vastag lapot levágunk és félretesszük.
- Az alsó részéből kikaparjuk a belsejét úgy, hogy 1 centis réteg maradjon.
- A kiszedett piskótát tálba tesszük, összemorzsoljuk és meglocsoljuk a rummal.
- A vajat a tojásságákkal és a porcukorral habosra keverjük, majd a rumos piskótával simára összedolgozzuk.
- Az így kapott keveréket betöltjük a piskóta aljába és a félretett tetejét ráborítjuk.
- A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, majd a tejszínhabbal bevonjuk a tortát.
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 13 alkalommal
- Receptkönyvben: 161
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 51504
- Feltöltés dátuma: 2009. március 04.
Ajánló
Amennyiben előreláthatólag a tortánk aznap nem fogy el, akkor érdemes puncstortához illő cukormázzal bevonni és a tejszínhabot külön tálalni hozzá. Így biztos, hogy a tejszínhab nem áztatja el a tortánkat másnapra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Klári
74 recept
Vendégváró süteménynek készítettem el.