r
Nosalty Logó

Erdeigyümölcsös flan patissier

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Erdeigyümölcsös flan patissier
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pitetészta

Vaníliás krém

Összesen 468 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pitetészta

Vaníliás krém

Összesen 3734 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pitetészta

Vaníliás krém

Összesen 173 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 468 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    147.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3194.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1347 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.6 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    783 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1223 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1238 micro
Összesen 3734 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Pitetészta

Vaníliás krém

Elkészítés

Pitetészta

  1. A megadott hozzávalókból gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk, majd kör alakúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába helyezzük.
  2. VAGY: A kész, feltekert tésztát egyszerűen letekerjük, és papírral együtt a formába tesszük.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Vaníliás krém

  1. Az egy liter tejből körülbelül 8 dl-t felteszünk melegedni. A maradék tejet a cukorral, kukoricakeményítővel, vaníliával és tojásokkal simára keverjük.
  2. Amikor a tej forráspontjához közelít, a folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojásos masszát is. Puding sűrűségűre főzzük.
  3. Az egészet a pitetésztára öntjük.
  4. A gyümölcsöket a tetejére halmozzuk, és belenyomkodjuk. (Amennyiben a gyümölcsöt elhagyjuk, úgy az eredeti vaníliás flant készíthetjük el!)
  5. A forró sütőbe toljuk 40-45 percre, közben figyeljük. Ha túlságosan gyorsan barnul a teteje, alufóliával lefedjük.
  6. A kész pitét hagyjuk teljesen kihűlni, mert csak úgy lesz szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1084
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szinte mindig tartok a hűtőben kész pitetésztát, hogy a maihoz hasonló borongós napokon percek alatt összedobjak egy finomságot. Az alábbi recept a francia alapdesszert, nevén szólítva flan patissier gyümölcsös változata. Azok számára, akik nem kész tésztát használnak, természetesen mellékeltem a receptet. Jó sütögetést!

Hozzávalók

Pitetészta

Vaníliás krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...