Erdeigomba-krémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
onyxka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
286
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1708
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
37
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 756.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 375 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 654.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
286
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.3 g
Zsír
-
Összesen 107.8 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4537.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 902 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 1013 mg
-
Nátrium 2248 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 3927 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 802 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 747 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
1708
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 83.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
37
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az apróra vágott hagymát a margarinon (vajon) megdinszteljük. Az elődinsztelt gombát egy fazékban összekeverjük a hagymával és a megpucolt, apró kockákra vágott krumplival és fokhagymával.
- Hozzáöntjük a nagyon koncentrált alaplevet (ha kevésbé koncentrált, akkor értelemszerűen több kell belőle és kevesebb víz) és a vizet, majd lassú tűzön főzzük, míg a krumpli is megpuhul.
- Levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük. Egy kisebb tálba kimerünk 3 kanál levest, és ehhez keverjük a tejfölt előbb, ezáltal nem lesz a levesünk „darabkás”, és csak ezután öntjük vissza a többihez. Belerakjuk a fagyasztott csombort (borsikafű) is, majd visszarakjuk főni, míg „rottyan” egyet. Ízlés szerint sóval és borssal még ízesíthetjük.
- Apró kockákra vágjuk a kenyeret, és sütőben megpirítjuk, ezzel tálaljuk. A tetejére szórhatunk friss aprított petrezselymet.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2174
- Feltöltés dátuma: 2017. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
onyxka
39 recept
Sokat szoktunk barangolni az erdőben, így rengeteg ehető gombát találunk. Ezt anyukám mindig ügyesen megdinszteli és lefagyasztja, így következő gombaszezonig is általában kitart a készlet. Kezdtem rászokni a krémlevesekre, és hogy segítsem felélni a tavalyi rakományt, előrukkoltam ezzel a recepttel.