r
Nosalty Logó

Erdei gombás ravioli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Erdei gombás ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raviolihoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raviolihoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 2521 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raviolihoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1755.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    823 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7023 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2301 mg
  • Nátrium
    3292 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1385.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    596 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    836 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2302 micro
Összesen 2521 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

A raviolihoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A raviolihoz

  1. A lisztet átszitáljuk a sóval, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, tésztát gyúrunk belőle. Nem szabad, hogy ragadjon. (Én ehhez dagasztógépet használtam.) Frissentartó fóliába csomagolva 30 percet pihentjük a hűtőben.
  2. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk vékonyra, ha van tésztanyújtó gépünk, bátran használhatjuk (az 5-ös vastagság volt nekem a megfelelő). Persze ha nincs gépünk, tökéletesen ki lehet nyújtani vékonyra egy sodrófával is.
  3. 2 tésztacsíkot egymással párhuzamosan lefektetünk lisztezett felületre. A tölteléket ráhalmozzuk az egyik tésztalapra úgy, hogy közben hagyjunk kb 1 ujjnyi helyet a halmok között. Az üres, töltelék nélküli részeket vizes ecsettel kenjük le. Borítsuk be a másik tésztalappal, nyomkodjuk körbe az ujjainkkal, egy pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, majd jól nyomkodjuk össze a széleit. Ezt a folyamatot a másik 2 tésztalappal ugyanúgy megcsináljuk.
  4. Érdemes főzés előtt egy kis liszttel megszórt tálcára tenni a raviolikat. Forrásban lévő sós vízben kb 4 percig főzzük. Jól csepegtessük le róla a vizet.

A töltelékhez

  1. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A gombákat megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk a hagymákkal együtt.
  2. Az olívaolajat felmelegítjük, átfuttatjuk rajta a gombákat és a hagymákat, fűszerezzük sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel és a bazsalikommal, sajttal kb 15 percig pároljuk.

A tálaláshoz

  1. Tálaláskor az olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd a reszelt sajttal meghintjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 40412
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdei gombás ravioli
Mercedes 302 recept

A ravioli készítés számomra művészet, nagyon szeretem elkészíteni, de csak akkor, ha egyedül vagyok és semmi másra nem kell figyelnem. Mivel nem sok ilyen alkalom van, ezért nem túl gyakran kerül az asztalunkra, pedig IMÁDOM, így csupa nagy betűvel. Ez egy jó másfél-két órás procedúra, de igazán megéri a fáradtságot. Elmondhatatlanul finom étel, legalább is annak, aki szereti a gombát...

Hozzávalók

A raviolihoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...