Erdei gombás ravioli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mercedes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
A raviolihoz
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g só0 kcal
A töltelékhez
-
63g gomba13 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
19 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
7g vaj50 kcal
-
29 kcal
Összesen
629
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
A raviolihoz
-
400g finomliszt1456 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
6g só0 kcal
A töltelékhez
-
250g gomba53 kcal
-
1000g csiperkegomba213 kcal
-
20g pecorino sajt77 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
28g vaj201 kcal
-
30g pecorino sajt116 kcal
Összesen
2521
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
A raviolihoz
-
19.5g finomliszt71 kcal
-
10.7g tojás14 kcal
-
0.3g só0 kcal
A töltelékhez
-
12.2g gomba3 kcal
-
48.8g csiperkegomba10 kcal
-
4 kcal
-
2.7g salottahagyma2 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
1.4g vaj10 kcal
-
1.5g pecorino sajt6 kcal
Összesen
124
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1755.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 575 mg
-
Nátrium 823 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 346.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 576 micro
Összesen
629
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.3 g
Zsír
-
Összesen 70.4 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 832 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7023 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 317 mg
-
Kálcium 810 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 2301 mg
-
Nátrium 3292 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 360.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1385.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 596 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 244 micro
-
K vitamin: 378 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 454 micro
-
Kolin: 836 mg
-
Retinol - A vitamin: 498 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1183 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2302 micro
Összesen
2521
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
A raviolihoz
-
400 g finomliszt
-
4 db tojás
-
1 teáskanál só
A töltelékhez
-
250 g gomba
-
100 dkg csiperkegomba
-
2 db salottahagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
10 levél bazsalikom
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
-
2 ek vaj
Elkészítés
A raviolihoz
- A lisztet átszitáljuk a sóval, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, tésztát gyúrunk belőle. Nem szabad, hogy ragadjon. (Én ehhez dagasztógépet használtam.) Frissentartó fóliába csomagolva 30 percet pihentjük a hűtőben.
- A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk vékonyra, ha van tésztanyújtó gépünk, bátran használhatjuk (az 5-ös vastagság volt nekem a megfelelő). Persze ha nincs gépünk, tökéletesen ki lehet nyújtani vékonyra egy sodrófával is.
- 2 tésztacsíkot egymással párhuzamosan lefektetünk lisztezett felületre. A tölteléket ráhalmozzuk az egyik tésztalapra úgy, hogy közben hagyjunk kb 1 ujjnyi helyet a halmok között. Az üres, töltelék nélküli részeket vizes ecsettel kenjük le. Borítsuk be a másik tésztalappal, nyomkodjuk körbe az ujjainkkal, egy pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, majd jól nyomkodjuk össze a széleit. Ezt a folyamatot a másik 2 tésztalappal ugyanúgy megcsináljuk.
- Érdemes főzés előtt egy kis liszttel megszórt tálcára tenni a raviolikat. Forrásban lévő sós vízben kb 4 percig főzzük. Jól csepegtessük le róla a vizet.
A töltelékhez
- Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A gombákat megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk a hagymákkal együtt.
- Az olívaolajat felmelegítjük, átfuttatjuk rajta a gombákat és a hagymákat, fűszerezzük sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel és a bazsalikommal, sajttal kb 15 percig pároljuk.
A tálaláshoz
- Tálaláskor az olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd a reszelt sajttal meghintjük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 188
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 40394
- Feltöltés dátuma: 2013. március 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mercedes
302 recept
A ravioli készítés számomra művészet, nagyon szeretem elkészíteni, de csak akkor, ha egyedül vagyok és semmi másra nem kell figyelnem. Mivel nem sok ilyen alkalom van, ezért nem túl gyakran kerül az asztalunkra, pedig IMÁDOM, így csupa nagy betűvel. Ez egy jó másfél-két órás procedúra, de igazán megéri a fáradtságot. Elmondhatatlanul finom étel, legalább is annak, aki szereti a gombát...