r
Nosalty Logó

Epres-zabpelyhes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Anya Konyha . hu
Epres-zabpelyhes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1030 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    112 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1030 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    125.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2066.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    690.5 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 4115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret az 1 ek. cukrot és citromlevet keverjük el.
  2. A zabpelyhet, lisztet, barna cukrot, gyömbért és sót keverjük össze. Osszuk 2 részre.
  3. Az egyik felét nyomkodjuk egy kicsi tortaformába.
  4. Tegyük rá az epret, majd szórjuk meg a keményítővel.
  5. Nyomkodjuk rá a tészta másik felét.
  6. 190 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percet.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1087
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Anya Konyha . hu 5 recept

Imádom a bögrés, gyorsan elkészíthető süteményeket. Ez ideális választás reggelire vagy uzsonnára, biztosan a gyerekek kedvence lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...