r
Nosalty Logó

Epres túrótorta 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tüci
Epres túrótorta 5.
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3992 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.4 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    217.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4946.2 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1285 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.1 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1797 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    387 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1301 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 3992 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

  1. A csomag zselatint a tejbe szórjuk, kevergetve felforraljuk, majd megvárjuk, míg langyosra hűl.
  2. Atúrót merülőmixerrel kikeverjük, ezután a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, porcukorral, tojássárgájával és a tejes zselatinnal simára keverjük.
  3. Egytortaforma (vagy akármilyen tál) belsejét folpack-kal kibéleljük, belehelyezzük a gyümölcsöket, majd ráöntjük a túrókrémet.
  4. Kirakjuk a tetejét rumos vízbe forgatott babapiskótával. Letakarjuk, és a hűtőben hagyjuk egy pár órára pihenni.
  5. Kivesszük, kiborítjuk egy tányérra, tálcára, lehúzzuk a folpack-kot, és kész van.
  • Tepsi mérete: 23
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12699
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyummal együtt imádjuk a túrótortákat, túrós sütiket, azonban a legtöbbjük tejszínnel készül, azt meg mindketten útáljuk. Amikor megtaláltam ezt a receptet egy régi női magazinban, tudtam, hogy ebből nagy kedvenc lesz, és az is lett. Minden évszakban készíthető, próbáltam epren kívül még ananásszal, őszibarackkal, meggyel (isteni lett) és banánnal. Ha még próbáljátok mással is, és finom lett, írjátok meg!

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...