r
Nosalty Logó

Epres-túrós piskótatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
nyultanti
Epres-túrós piskótatorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

959
Kalória
23.8g
Fehérje
123.2g
Szénhidrátok
41.4g
Zsír
180.5g
Víz
210.1g
Koleszterin
2g
Rost
104.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 959 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5746 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1093 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.2 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 959 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.6 g

Zsír

  • Összesen
    248.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6557.8 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1182 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1863 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    739.2 g
  • Cukor
    626 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1082.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1058 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2078 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1254 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1827 micro
Összesen 5746 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját a pudingporral meg a fele cukorral kikeverjük; a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a maradék cukrot is hozzáadjuk.
  2. A túrót áttörjük, a pudingporos masszába keverjük, majd a habot is beleforgatjuk
  3. Sütőpapírral bélelt tortakarikába töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) 20 percig, azután kisebb lánggal (160 °C; légkeveréses sütőben 145 °C) kb. 40 percig sütjük. Készíthetjük úgy is, hogy a masszát elfelezzük, és külön sütünk két lapot belőle, ilyenkor 30 perc alatt kész.
  4. A krémhez a tejet a pudingporral és a vaníliás cukorral összekeverjük, azután sűrűre főzzük, és hűlni hagyjuk.
  5. A margarint a porcukorral simára keverjük, majd kanalanként a kihűlt tejes krémmel összedolgozzuk.
  6. A tortalapot lapjában kettévágjuk (ha eleve két lapban sütöttük, akkor persze nem kell).
  7. Az alsóra a finom krém egyharmadát rásimítjuk. Erre fölszeletelt epret rakunk, amire egyharmadnyi krémet simítunk.
  8. A másik tortalapot ráillesztjük. A maradék krém nagyját a tetejére kenjük, egy kevéssel pedig a torta oldalát vonjuk be.
  9. Ide tapasztjuk a mandulát. A torta tetejét fölszeletelt eperrel díszítjük, egy kevés eperszörppel meglocsoljuk, de kerülhet rá néhány citromfűlevél is. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 24

Amint itt az eperszezon, ezt a süteményt feltétlenül el kell készíteni. Különleges textúrájú a tésztája, a túrótól kicsit nedvesebb, de sokkal ízesebb lesz, mint a hagyományos piskóta. Nagyon finom, a vaníliakrém és az eper pazar párost alkot.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!