Epres-túrós piskótatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyultanti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
A krémhez
A díszítéshez
Összesen
959
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
A krémhez
-
400g tej224 kcal
-
152 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
250g eper75 kcal
A díszítéshez
Összesen
5746
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
14.3g tojás18 kcal
-
2.2g vaníliás pudingpor9 kcal
-
10.4g cukor40 kcal
-
18.6g tehéntúró27 kcal
A krémhez
-
14.9g tej8 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
7.4g margarin53 kcal
-
9.3g porcukor36 kcal
-
9.3g eper3 kcal
A díszítéshez
Összesen
213
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1093 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 168 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.2 g
-
Cukor 104 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 180.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 364 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 346 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
959
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142.6 g
Zsír
-
Összesen 248.6 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 1260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6557.8 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 1182 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 1863 mg
-
Nátrium 798 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 739.2 g
-
Cukor 626 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1082.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2185 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 277 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 1058 mg
-
Retinol - A vitamin: 2078 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1254 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1827 micro
Összesen
5746
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.2 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 22 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
7 db tojás
-
60 g vaníliás pudingpor
-
28 dkg cukor
-
50 dkg tehéntúró
A krémhez
-
4 dl tej
-
40 g vaníliás pudingpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg margarin
-
25 dkg porcukor
-
25 dkg eper
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojások sárgáját a pudingporral meg a fele cukorral kikeverjük; a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a maradék cukrot is hozzáadjuk.
- A túrót áttörjük, a pudingporos masszába keverjük, majd a habot is beleforgatjuk
- Sütőpapírral bélelt tortakarikába töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) 20 percig, azután kisebb lánggal (160 °C; légkeveréses sütőben 145 °C) kb. 40 percig sütjük. Készíthetjük úgy is, hogy a masszát elfelezzük, és külön sütünk két lapot belőle, ilyenkor 30 perc alatt kész.
- A krémhez a tejet a pudingporral és a vaníliás cukorral összekeverjük, azután sűrűre főzzük, és hűlni hagyjuk.
- A margarint a porcukorral simára keverjük, majd kanalanként a kihűlt tejes krémmel összedolgozzuk.
- A tortalapot lapjában kettévágjuk (ha eleve két lapban sütöttük, akkor persze nem kell).
- Az alsóra a finom krém egyharmadát rásimítjuk. Erre fölszeletelt epret rakunk, amire egyharmadnyi krémet simítunk.
- A másik tortalapot ráillesztjük. A maradék krém nagyját a tetejére kenjük, egy kevéssel pedig a torta oldalát vonjuk be.
- Ide tapasztjuk a mandulát. A torta tetejét fölszeletelt eperrel díszítjük, egy kevés eperszörppel meglocsoljuk, de kerülhet rá néhány citromfűlevél is. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 14045
- Feltöltés dátuma: 2012. március 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyultanti
100 recept
Amint itt az eperszezon, ezt a süteményt feltétlenül el kell készíteni. Különleges textúrájú a tésztája, a túrótól kicsit nedvesebb, de sokkal ízesebb lesz, mint a hagyományos piskóta. Nagyon finom, a vaníliakrém és az eper pazar párost alkot.