r
Nosalty Logó

Epres túrógombóc Katrin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Epres túrógombóc Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A túrógombóc hozzávalóinak összeállítása

A zsemlemorzsa elkészítése

A gombóc megtöltése, megfőzése, elkészítése

Összesen 247 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A túrógombóc hozzávalóinak összeállítása

A zsemlemorzsa elkészítése

A gombóc megtöltése, megfőzése, elkészítése

Összesen 1230 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A túrógombóc hozzávalóinak összeállítása

A zsemlemorzsa elkészítése

A gombóc megtöltése, megfőzése, elkészítése

Összesen 181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.3 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 247 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3516.3 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 1230 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513 g
  • Cink
    95 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    44 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A túrógombóc hozzávalóinak összeállítása

A zsemlemorzsa elkészítése

A gombóc megtöltése, megfőzése, elkészítése

  • 20 dkg eper (kb. 25 db kisebb eper)

Elkészítés

A túrógombóc hozzávalóinak összeállítása

  1. A túrót, a grízt, a tojást, csipet sót, 1 evőkanál kristálycukorral összedolgozzuk, majd hűtőben legalább 2 órát állni hagyjuk.
  2. Ez a trükkje, hogy nem esik szét a gombóc, mert ha rögtön főzzük, akkor szétesik.
  3. Kb. 25 db kisebb epret szépen megmosunk, lecsepegtetünk.

A zsemlemorzsa elkészítése

  1. Közben 1 evőkanál étolajon a zsemlemorzsát megpirítjuk, majd ha félrehúztuk a lábost, akkor hozzákeverünk 1 evőkanál kristálycukrot.

A gombóc megtöltése, megfőzése, elkészítése

  1. Egy fazékban felforralunk 1 l vizet, majd ha forr, akkor belerakjuk az 1 kk sót, s vizes kézzel apró gombócokat formázunk, s minden gombócba beledolgozunk 1-1 db epret (kb. 25 db gombóc lesz belőle).
  2. Azért kell bele több gríz, mint a sima túrógombócba, mert ha kicsit szaftos lesz az eper főzés közben, a gríz összetartja.
  3. Vigyázva belerakosgatjuk a forrásban lévő vízbe.
  4. Ha újra forr a víz, hagyjuk kb. 5 percig még forralni, majd kivesszük apródonként, 5 darabonként a gombócokat a vízből, lecsepegtetjük, és belehempergetjük a pirított zsemlemorzsába, majd tálra rendezzük.
  5. Porcukorral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2218
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 12.

Ajánló

Tartalmasabb leves után nagyon finom második fogásnak, de akár desszertnek is kiváló!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt az eperszezon!! Szeretjük a túrógombócot, de így eperrel még finomabb!!

Hozzávalók

A túrógombóc hozzávalóinak összeállítása

A zsemlemorzsa elkészítése

A gombóc megtöltése, megfőzése, elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...