r
Nosalty Logó

Epres szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
emzo03
Epres szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Puding

Epres máz

654
Kalória
10.4g
Fehérje
98.9g
Szénhidrátok
24g
Zsír
224.4g
Víz
140.2g
Koleszterin
3.5g
Rost
58g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Puding

Epres máz

Összesen 654 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Puding

Epres máz

Összesen 3920 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Puding

Epres máz

Összesen 140 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1271.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    224.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 654 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    144 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7628.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    2473 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    2691 mg
  • Nátrium
    2157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.5 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1346.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    442 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    958 micro
Összesen 3920 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Először a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Amikor szép könnyű a massza, egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  2. Amíg a tojásokat verjük, a sütőport elkeverjük a liszttel, majd a tojás-vaj keverékhez kanalazzuk és mindent sima masszává keverünk. A kész tésztát a sütőkeretbe töltjük, amit 25 cm x 27 cm-re állítunk.
  3. A tészta kisimításakor ne felejtsük el a sarkokat. Előmelegített sütőben, 180°C-on, alsó és felső hőmérsékleten kb. 20 perc alatt megsütjük az alapot.

Puding

  1. A pudingkrémhez kb. 500 ml tejet felforralunk a cukorral és a vaníliakivonattal.
  2. A maradék tejhez keverjük a pudingport, majd a forrásban lévő tejhez adjuk, és hagyjuk, hogy minden besűrűsödjön. Ezután a kész pudingkrémet a tortalapra kenjük, és elsimítjuk.

Epres máz

  1. Amíg a krém hűl, elkészítjük az epret, azaz leöblítjük, megszárítjuk, a leveleket eltávolítjuk és apró darabokra vágjuk. Most az epret eloszthatjuk a pudingkrémen.
  2. Végül elkészül a tortamáz. A cukrot és a tortamázt összekeverjük, vízzel csomómentesre keverjük, majd rövid ideig felforraljuk. A forró cukormázt kanalanként rákenjük az eperre. Most a tortának 2 órára a hűtőbe kell mennie.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Gyors lazacos pite krémsajttal

Ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető sós pite egy egészen új szintre emeli a péksütemények elé állított elvárásokat. A krémsajt tökéletes kiegészítője a füstölt lazacnak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!