Epres süti sütés nélkül
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
42g eper13 kcal
-
29 kcal
-
83g tej47 kcal
-
2g zselatin5 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
30 kcal
-
42g piskótalap121 kcal
-
1g rum3 kcal
-
7g citromlé1 kcal
Összesen
255
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g eper75 kcal
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
9g zselatin30 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
30g mandulapehely177 kcal
-
250g piskótalap725 kcal
-
8g rum18 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Összesen
1523
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
21.9g eper7 kcal
-
3.9g vaníliás pudingpor15 kcal
-
43.8g tej25 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
-
0.9g barna cukor3 kcal
-
2.6g mandulapehely15 kcal
-
21.9g piskótalap63 kcal
-
0.7g rum2 kcal
-
3.5g citromlé1 kcal
Összesen
134
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 570.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
255
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.2 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3424.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 865 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 553 mg
-
Nátrium 1823 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 249.8 g
-
Cukor 135 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 335.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
1523
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Megtisztítjuk az epret, a legszebb darabokat félretesszük a süti tetejéhez. A többit feldaraboljuk, cukrozzuk, és turmixoljuk.
- A vaníliapudingot előírás szerint elkészítjük, közben beáztatunk egy tasak (9 gr. 6 lapnak megfelelő adag) zselatint. Ennek felét a kissé kihűlt pudingba keverjük.
- A mandulát egy teflon serpenyőben zsír nélkül zsemleszínűre pörköljük. Az eperpürét felforraljuk, kicsit kevergetjük, majd a tűzről levéve hagyjuk lehűlni. Ekkor hozzáadjuk a zselatin másik felét, és visszatéve a meleg plattnira, összedolgozzuk a pürével.
- A sütilapot megszórjuk a mandula felével, majd rákenjük a zselatinos pudingot. Erre is szórunk egy kis mandulát, majd hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
- A pürét, ha szükséges gyengén felmelegítjük, hozzáadjuk a citrom levét, ízlés szerint megcukrozhatjuk, majd ráöntjük a pudingra, szépen elkenjük. Karikázzuk fel a díszítésre szánt epret, és rendezzük el a süti felszínén, picit belenyomkodva a zselés eperpürébe. Szórjuk meg ezt is mandulával, majd tegyük vissza a hűtőbe, míg az egész szépen meg nem merevedett.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 239
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 68808
- Feltöltés dátuma: 2014. március 23.
Ajánló
A tejszínhab elmaradhatatlan kíserője ennek a friss sütinek! Készíthetjük más "bogyós" gyümölcsből is. A pürésítést én találtam ki - így bár nem olyan szép átlátszó a süti teteje, de sokkal finomabb! Fokozhatjuk az élvezetet, ha a pitelapot a megtöltés előtt beitatjuk Amaretto likőrrel! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Marti48
317 recept
Német főzős oldalról származik ez a könnyen elkészíthető epres "Kaffekuchen", mely itt nagy népszerűségnek örvend. Érdemes kipróbálni eper szezonban, mert akkor az igazi - ez most még melegházi gyümölcsből készült, mellyel férjem lepett meg.