r
Nosalty Logó

Epres süti sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Epres süti sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3424.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    1823 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 1523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk az epret, a legszebb darabokat félretesszük a süti tetejéhez. A többit feldaraboljuk, cukrozzuk, és turmixoljuk.
  2. A vaníliapudingot előírás szerint elkészítjük, közben beáztatunk egy tasak (9 gr. 6 lapnak megfelelő adag) zselatint. Ennek felét a kissé kihűlt pudingba keverjük.
  3. A mandulát egy teflon serpenyőben zsír nélkül zsemleszínűre pörköljük. Az eperpürét felforraljuk, kicsit kevergetjük, majd a tűzről levéve hagyjuk lehűlni. Ekkor hozzáadjuk a zselatin másik felét, és visszatéve a meleg plattnira, összedolgozzuk a pürével.
  4. A sütilapot megszórjuk a mandula felével, majd rákenjük a zselatinos pudingot. Erre is szórunk egy kis mandulát, majd hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
  5. A pürét, ha szükséges gyengén felmelegítjük, hozzáadjuk a citrom levét, ízlés szerint megcukrozhatjuk, majd ráöntjük a pudingra, szépen elkenjük. Karikázzuk fel a díszítésre szánt epret, és rendezzük el a süti felszínén, picit belenyomkodva a zselés eperpürébe. Szórjuk meg ezt is mandulával, majd tegyük vissza a hűtőbe, míg az egész szépen meg nem merevedett.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 68808
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 23.

Ajánló

A tejszínhab elmaradhatatlan kíserője ennek a friss sütinek! Készíthetjük más "bogyós" gyümölcsből is. A pürésítést én találtam ki - így bár nem olyan szép átlátszó a süti teteje, de sokkal finomabb! Fokozhatjuk az élvezetet, ha a pitelapot a megtöltés előtt beitatjuk  Amaretto likőrrel! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres süti sütés nélkül
Marti48 317 recept

Német főzős oldalról származik ez a könnyen elkészíthető epres "Kaffekuchen", mely itt nagy népszerűségnek örvend. Érdemes kipróbálni eper szezonban, mert akkor az igazi - ez most még melegházi gyümölcsből készült, mellyel férjem lepett meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...