r
Nosalty Logó

Epres sütemény Györgyi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres sütemény Györgyi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6047 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1269.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    389 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5079.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1591 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    1819 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    673 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3386 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    360 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2324 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1133 micro
Összesen 6047 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat cukorral habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a lisztet elkeverjük a sütőporral és a mandulával, és a krémbe dolgozzuk.
  2. Kibélelünk egy kis tepsi formát sütőpapírral, előtte vajazzuk ki a tepsit. Beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük, kb 35 perc alatt.
  3. Kevés tejjel és a cukorral kikeverjük a pudingot, beleöntjük a maradék tejbe, amibe előzőleg beletettük a fél margarint, és lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle, majd teljesen kihűtjük.
  4. A süteményről lehúzzuk a papírt és kettévágjuk.
  5. Megtöltjük krémmel, a tetejére hagyunk belőle, majd ráteszünk a feldarabolt epret, és befedjük a tetejével.
  6. A sütemény tetejét bekenjük krémmel, és a hosszában felvágott epret virág formában rakjuk ki.
  7. A tortazselét a rajta levő utasítások szerint elkészítjük, és bevonjuk vele a sütit.
  8. 5 óra hosszára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3967
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre itt a eperszezon, a jó magyar, zamatos eper.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...