r
Nosalty Logó

Epres sajttorta Nikóka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Epres sajttorta Nikóka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Laphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 580 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Laphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 5804 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Laphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.4 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 580 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    405.9 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4083.6 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    1573 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.7 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    764.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 5804 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Laphoz

  1. A zabkekszet beletesszük egy zacskóba, és összetörjük nyújtófával. Ehhez hozzáadjuk a margarint. Nekem nem áll teljesen össze sokszor. Így a tortaformába szépen belenyomkodjuk. De a tortaformát alufóliával tekerjük be.
  2. Süssük 180 fokon előmelegített sütőben 10 percig.

Krémhez

  1. Az összes hozzávalót keverjük össze alaposan. De ha robotgéppel keverjük, akkor csak maximum kettes fokozaton, mert nem szabad kihabosítani.
  2. Ezt öntsük bele a tortakarikába, amiben a kisütött lap van. Nem kell kihűlnie. Mikor kész, akkor önthetjük a meleg lapra.
  3. A tortakarikát így tegyük egy magas falu tepsibe, és öntsünk alá vizet, hogy kb. egy ujjnyi legyen benne.
  4. Így süssük előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10 percig, majd vegyük vissza a hőfokot 140 fokra, és süssük további 50 percig. Ha kisül, zárjuk le a sütőt, támasszuk ki résnyire, és így hagyjuk kihűlni.

Díszítéshez

  1. A zselatint gőz fölött a vízzel főzzük fel. A teljesen kihűlt torta tetejére tegyük rá az epret, és öntsük rá a már langyosra hűlt zselatint. Majd tegyük a hűtőbe, amíg megdermed.
  2. Közben a növényi habot verjük fel. A megdermedt tortáról vegyük le a tortakarikát. Díszítsük a habbal és színes cukorral tetszés szerint.
  3. Én általában előző nap elkészítem, és másnap díszítem fel.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1375
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres sajttorta Nikóka konyhájából
Nikóka 172 recept

Ez a torta még régebben készült a húgom szülinapjára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...