Epres sajttorta Nikóka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 24% Zsír
Laphoz
-
20g zabkeksz93 kcal
-
10g sütőmargarin72 kcal
Krémhez
-
50g mascarpone202 kcal
-
25g tehéntúró37 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
17 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
4 kcal
Díszítéshez
-
30g eper9 kcal
-
20g víz0 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
20g növényi tejszín50 kcal
-
14 kcal
Összesen
580
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 24% Zsír
Laphoz
-
200g zabkeksz930 kcal
-
100g sütőmargarin717 kcal
Krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
171 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Díszítéshez
-
300g eper90 kcal
-
200g víz0 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
38g színes cukorka144 kcal
Összesen
5804
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 24% Zsír
Laphoz
-
9.2g zabkeksz43 kcal
-
4.6g sütőmargarin33 kcal
Krémhez
-
23.1g mascarpone93 kcal
-
11.5g tehéntúró17 kcal
-
6.9g porcukor27 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Díszítéshez
-
13.8g eper4 kcal
-
9.2g víz0 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
9.2g növényi tejszín23 kcal
-
1.8g színes cukorka7 kcal
Összesen
269
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 40.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 408.4 g
-
Cink 65 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
580
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.7 g
Zsír
-
Összesen 405.9 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 544 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4083.6 g
-
Cink 652 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 504 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 846 mg
-
Nátrium 1573 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 405.7 g
-
Cukor 262 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 764.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1054 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 455 mg
-
Retinol - A vitamin: 1000 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 630 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 804 micro
Összesen
5804
kcal
- 8% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.4 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
Laphoz
-
20 dkg zabkeksz
-
10 dkg sütőmargarin
Krémhez
-
50 dkg mascarpone
-
25 dkg tehéntúró
-
15 dkg porcukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
Díszítéshez
-
30 dkg eper
-
2 dl víz
-
1 dkg zselatin
-
2 dl növényi tejszín
-
2 ek színes cukorka
Elkészítés
Laphoz
- A zabkekszet beletesszük egy zacskóba, és összetörjük nyújtófával. Ehhez hozzáadjuk a margarint. Nekem nem áll teljesen össze sokszor. Így a tortaformába szépen belenyomkodjuk. De a tortaformát alufóliával tekerjük be.
- Süssük 180 fokon előmelegített sütőben 10 percig.
Krémhez
- Az összes hozzávalót keverjük össze alaposan. De ha robotgéppel keverjük, akkor csak maximum kettes fokozaton, mert nem szabad kihabosítani.
- Ezt öntsük bele a tortakarikába, amiben a kisütött lap van. Nem kell kihűlnie. Mikor kész, akkor önthetjük a meleg lapra.
- A tortakarikát így tegyük egy magas falu tepsibe, és öntsünk alá vizet, hogy kb. egy ujjnyi legyen benne.
- Így süssük előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10 percig, majd vegyük vissza a hőfokot 140 fokra, és süssük további 50 percig. Ha kisül, zárjuk le a sütőt, támasszuk ki résnyire, és így hagyjuk kihűlni.
Díszítéshez
- A zselatint gőz fölött a vízzel főzzük fel. A teljesen kihűlt torta tetejére tegyük rá az epret, és öntsük rá a már langyosra hűlt zselatint. Majd tegyük a hűtőbe, amíg megdermed.
- Közben a növényi habot verjük fel. A megdermedt tortáról vegyük le a tortakarikát. Díszítsük a habbal és színes cukorral tetszés szerint.
- Én általában előző nap elkészítem, és másnap díszítem fel.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1375
- Feltöltés dátuma: 2020. március 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikóka
172 recept
Ez a torta még régebben készült a húgom szülinapjára.