r
Nosalty Logó

Epres sajttorta muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres sajttorta muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

fahéjas szórás

eperhez

Összesen 791 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

fahéjas szórás

eperhez

Összesen 3167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

fahéjas szórás

eperhez

Összesen 227 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 791 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2770.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    1416 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526.3 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 3167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

fahéjas szórás

eperhez

  • 40 dkg eper (2 bögre apróra vágva)

Elkészítés

tészta

  1. Szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót egy tálba, majd keverjük össze őket.
  2. Egy másik tálban keverjük a tejet, az olajat, a tojást és a cukrot.
  3. Majd a száraz hozzávalókat a tej keverékével óvatosan keverjük össze. Ne használjunk kézi mixert! A muffin tésztának kissé csomósnak kell lennie.

töltelék

  1. Verjük fel a tojást egy tálba, majd adjuk hozzá a krémsajtot, a cukrot és a vanília kivonatot. Keverjük simává.

fahéjas szórás

  1. Szitáljuk a lisztet, a cukrot és a fahéjat egy tálba, majd adjuk hozzá a hideg vajat. A hozzávalókat keverjük össze egy villával, amíg a keverék úgy néz ki, mint a durva nedves homok.

eperhez

  1. A kibélelt muffin formáinkba először egy evőkanál a muffin tésztát teszünk.
  2. A tésztát megszórjuk pár apróra vágott eperrel.
  3. Az eperre tegyünk egy púpozott teáskanállal a krémsajt töltelékünkből.
  4. Ezt megszórjuk egy kevés fahéjas szórással.
  5. Erre ismét teszünk egy adag muffin tésztát. (Ha elég magas a muffin formánk, erre még tehetünk ismét epret, majd fahéjas szórást. Ha alacsonyabb a formánk, akkor inkább a tészta legyen az utolsó réteg.)
  6. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1421
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az interneten böngészve találtam erre a mennyei receptre. Az eredeti angol nyelvű recept és további fotók az alábbi linken érhetők el: joansfoodwanderings.blogspot.hu.

Hozzávalók

tészta

töltelék

fahéjas szórás

eperhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...