r
Nosalty Logó

Epres rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Epres rolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

krém

Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

krém

Összesen 2723 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

krém

Összesen 194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    141 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2371.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    864 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.1 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    1038 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1502 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1796 micro
Összesen 2723 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

Elkészítés

tészta

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a lisztet a sütőporral, és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
  2. 200 fokon 20-25 percet sütjük.
  3. Amikor megsült, kissé nedves konyharuhára borítjuk, és felcsavarjuk.

krém

  1. Az epret passzírozzuk-pépesítjük. A zselatint elkészítjük, és a pudingot megfőzzük az utasítás szerint a tejben, majd belekeverjük a cukrot és az epret.
  2. A margarint habosra keverjük, és kanalanként hozzákeverjük az epres pudingot és a felolvasztott zselatint.
  3. A krém nagyobb részét kenjük a tésztára, majd a szélére rakjunk félbevágott eperszeleteket, kenjük rá a megmaradt krémet, és óvatosan csavarjuk föl (a krém kissé lágy).
  4. Rakjuk hidegre pár órára, akár egy éjszakára.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1789
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

A piacon sok epret vettünk, így ami megmaradt, ez készült belőle.

Hozzávalók

tészta

krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...