Epres-ribizlis túrótorta gluténmentesen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
18g rizsliszt64 kcal
-
10g lenmagliszt28 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
6 kcal
-
9g barna cukor33 kcal
-
7g tojás9 kcal
A túrós krémhez
-
31g tehéntúró46 kcal
-
13g barna cukor48 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
5 kcal
-
19g tejföl37 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g rizsliszt11 kcal
-
6g vaj45 kcal
A gyümölcsös réteghez
-
19g eper6 kcal
-
3 kcal
-
2g tortazselé5 kcal
Összesen
497
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
140g rizsliszt512 kcal
-
80g lenmagliszt220 kcal
-
140g vaj1004 kcal
-
46 kcal
-
70g barna cukor266 kcal
-
55g tojás69 kcal
A túrós krémhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
25g rizsliszt92 kcal
-
50g vaj359 kcal
A gyümölcsös réteghez
-
150g eper45 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
3976
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
9.5g rizsliszt35 kcal
-
5.4g lenmagliszt15 kcal
-
9.5g vaj68 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
4.8g barna cukor18 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
A túrós krémhez
-
17g tehéntúró25 kcal
-
6.8g barna cukor26 kcal
-
11.2g tojás14 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
10.2g tejföl20 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
1.7g rizsliszt6 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
A gyümölcsös réteghez
-
10.2g eper3 kcal
-
3.4g piros ribizli2 kcal
-
0.8g tortazselé3 kcal
Összesen
270
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 615.2 g
-
Cink 83 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 64 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 82.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
497
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.3 g
Zsír
-
Összesen 239.1 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4921.5 g
-
Cink 661 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 1036 mg
-
Vas 516 mg
-
Magnézium 695 mg
-
Foszfor 1394 mg
-
Nátrium 441 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 26 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 366.7 g
-
Cukor 211 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 662 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1798 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 65 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 751 mg
-
Retinol - A vitamin: 1766 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1048 micro
Összesen
3976
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.1 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
270
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
14 dkg rizsliszt
-
8 dkg lenmagliszt
-
14 dkg vaj
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
7 dkg barna cukor
-
1 db tojás
A túrós krémhez
-
25 dkg tehéntúró
-
10 dkg barna cukor
-
3 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg tejföl
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2.5 dkg rizsliszt
-
5 dkg vaj
A gyümölcsös réteghez
-
15 dkg eper
-
5 dkg piros ribizli
Elkészítés
A tésztához
- A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tojást, jól összegyúrjuk. Vajjal kikent piteformába tesszük a tésztát, kézzel szétnyomkodjuk vagy lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, és a sütőformába helyezzük.
- Amíg a töltelék elkészül, a tésztát betesszük a hűtőbe.
- A töltelékhez kikeverjük a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vajat, a túrót és a tejfölt, végül a lisztet. Jól kikeverjük a túrós krémet, majd a tésztára öntjük, és előmelegített sütőben 160 C-on kb. 60-70 percig sütjük, amíg aranybarna színe nem lesz.
- Amikor kihűlt, rátesszük a megmosott gyümölcsöt, amiről felitattuk a vizet. Elkészítjük a tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint, és a torta tetejére öntjük. Fogyasztás előtt hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára. Ha áthűl, nagyon finom.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 65 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3300
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.
Ajánló
Érdemes kimenni a piacra igazi házi túrót venni, és a fáradságot, hogy a krém összetevőit fokozatosan dolgozzuk össze, így fantasztikusan krémes tölteléket kapunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Találtam egy jó kis ribizlis túrótorta receptet ezen az oldalon (Köszi!), azt dolgoztam tovább. Gluténmentes tésztát kapott, és egy kis epret a tetejére.