r
Nosalty Logó

Epres-ribizlis túrótorta gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-ribizlis túrótorta gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrós krémhez

A gyümölcsös réteghez

Összesen 497 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrós krémhez

A gyümölcsös réteghez

Összesen 3976 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túrós krémhez

A gyümölcsös réteghez

Összesen 270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.2 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 497 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.3 g

Zsír

  • Összesen
    239.1 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4921.5 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    516 mg
  • Magnézium
    695 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.7 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    662 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1766 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 3976 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós krémhez

A gyümölcsös réteghez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tojást, jól összegyúrjuk. Vajjal kikent piteformába tesszük a tésztát, kézzel szétnyomkodjuk vagy lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, és a sütőformába helyezzük.
  2. Amíg a töltelék elkészül, a tésztát betesszük a hűtőbe.
  3. A töltelékhez kikeverjük a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vajat, a túrót és a tejfölt, végül a lisztet. Jól kikeverjük a túrós krémet, majd a tésztára öntjük, és előmelegített sütőben 160 C-on kb. 60-70 percig sütjük, amíg aranybarna színe nem lesz.
  4. Amikor kihűlt, rátesszük a megmosott gyümölcsöt, amiről felitattuk a vizet. Elkészítjük a tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint, és a torta tetejére öntjük. Fogyasztás előtt hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára. Ha áthűl, nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3300
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.

Ajánló

Érdemes kimenni a piacra igazi házi túrót venni, és a fáradságot, hogy a krém összetevőit fokozatosan dolgozzuk össze, így fantasztikusan krémes tölteléket kapunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Találtam egy jó kis ribizlis túrótorta receptet ezen az oldalon (Köszi!), azt dolgoztam tovább. Gluténmentes tésztát kapott, és egy kis epret a tetejére.

Hozzávalók

A tésztához

A túrós krémhez

A gyümölcsös réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...